Cum e sarbatorit Dragobetele in Bucuresti: Concerte, evenimente caritabile si targuri

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 10:27
3774 citiri
Cum e sarbatorit Dragobetele in Bucuresti: Concerte, evenimente caritabile si targuri
Foto: Pixabay

Dragobetele, sarbatoarea iubirii la romani, este sarbatorit in Bucuresti prin o serie de spectacole, evenimente caritabile si targuri cu produse traditionale.

Bucuresti, capitala iubirii

Ziua de 24 februarie marcheaza inceputul primei editii a evenimentului "Bucuresti, capitala iubirii", organizat in Piata Universitatii de Primaria Capitalei, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie.

Astfel, pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, Targul de Martisor, amplasat pe esplanada cu statui, va pune la dispozitia amatorilor: martisoare, bijuterii, aranjamente florale, decoratiuni, felicitari, produse hand-made, prajituri, turta dulce, bomboane si dulciuri de casa.

Iata De unde vine "Dragobetele saruta fetele" si ce nu ai voie sa faci pe 24 februarie

In cadrul aceluiasi eveniment, pe 24, 25 si 26 februarie, dragostea va fi celebrata prin concerte de muzica romaneasca. Programul va incepe la ora 17,30, artistii fiind acompaniati de Orchestra Nationala Valahia, condusa de maestrul dirijor Marius Zorila.

Pe scena vor urca solisti de muzica populara si usoara, precum Silviu Biris, Lavinia Goste, Luminita Anghel, Oana Sarbu, Aurelian Temisan, Ovidiu Komornyik, Nico, Marcel Pavel, Corina Chiriac, Monica Anghel, Mirabela Dauer, Gabriel Cotabita, Bosquito, Andreea Banica, Paula Seling, Elena Gheorghe, Corina, Andrei Lazar, Vlad Mirita, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Ionut Ungureanu.

Intrare gratuita la evenimentele de la Muzeul Satului pentru Draga, Draguta, Dragos, Dragan

Muzeul Satului dedica trei zile sarbatorii tineretii si a iubirii la romani, pregatind in acest sens spectacole folclorice, dar si un concurs de poezii de dragoste. Vizitatorii care isi sarbatoresc onomastica (Draga, Draguta, Dragos, Dragan) sau ziua de nastere vor avea acces gratuit in muzeu (cu buletinul la purtator).

Bucurestenii care vor trece pe la muzeu, vineri si sambata, intre orele 9,00 si 17,00, vor putea targui creatii ale mesterilor populari, martisoare speciale si originale, dar si produse din bucataria traditionala.

Programul manifestarii de duminica include: teatru de umbre pentru cei mici (ora 11,00), traditii de Dragobete cu grupul de datini si obiceiuri "Cucii", din comuna Branesti - judetul Ilfov (ora 13,00), melodii de dor si de dragoste interpretate de Sabrina Diacov de la Liceul "Iulia Hasdeu" (ora 14,00), prelucrari folclorice oferite de grupul de muzica veche "Muzodava" din Ploiesti (ora 13,30), concurs de poezii de dragoste (ora 14,20), hore stramosesti impreuna cu Scoala de dans romanesc Larisa si Marin Barbu (ora 14,30).

Concerte in sectoarele 4 si 6

Lora va fi invitatul special al unui spectacol pregatit de Centrul European Cultural si de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Balcescu", alaturi de Primaria Sectorului 4, vineri, intre orele 16,00-20,00, in incinta Sun Plaza.

Vor evolua de asemenea ansamblul folcloric "Plaiul Romanesc", Gabriel Stanescu (vioara) si Marta Baceanu (pian), magicianul Antonio, insotiti de un joc de lumini si umbre realizat de Leon Magdan. La finalul evenimentului va avea loc o tombola pentru premierea participantilor.

In Sectorul 6, indragostitii sunt invitati pe Patinoarul Drumul Taberei, vineri, de la ora 18,30, pentru a asculta un concert sustinut de trupa Vunk. Evenimentul este organizat de Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6. Intrarea va fi gratuita.

Evenimente caritabile

"Jocurile Dragostei, de Dragobete" este un eveniment caritabil, in cadrul caruia Claudia Pavel va canta cele mai recente piese ale sale ("Don't miss missing you", "Privilege" si "Deja vu"). Banii stransi in urma evenimentului, organizat de Alice Nastase Buciuta, editor al revistei "Marea Dragoste", vor fi donati integral Fundatiei I Am Campaign, care lupta pentru eradicarea sclaviei moderne.

La eveniment vor participa Ronnie Matthew Harris, reprezentantul fundatiei I Am Campaign, Aurora Martin, reprezentanta Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati. "Jocurile Dragostei, de Dragobete" va avea loc la Press House Ballroom, Bulevardul Poligrafiei din Bucuresti, costul unui bilet fiind de 100 de lei.

Un alt eveniment caritabil a fost anuntat de muzicianul Aldo Blaga, care si-a daruit lansarea albumului "Despre Dragoste" unei cauze nobile, sprijinirea Asociatiei Necuvinte. Evenimentul va avea loc vineri la Temple Social Pub (Bulevardul Marasesti 71-73), de la ora 20,00.

Programul artistic va fi asigurat, alaturi de Aldo Blaga & TzikaSaxOrchestra, de fostii concurenti la "Vocea Romaniei" Liviu Teodorescu si Ilinca Bacila, de magicianul si mentalistul Simion Stefan, de comediantul Tiberiu Popovici si de vedeta de televiziune Mihaela Tatu.

Intrarea la spectacol presupune o donatie in valoare de minimum 50 lei, iar 50% din incasarile albumului vor fi donate in scopuri caritabile.

Dragobete rocks

Iubitorii muzicii rock sunt asteptati, vineri, la Club Quantic (Soseaua Grozavesti, nr.82), sa se "distreze romaneste" alaturi de Adrian Naidin & Ionut Micu, The dAdA si Accuarella. "Dragobete rocks" va incepe la ora 21,00 si se va desfasura pana in miez de noapte, artistii pregatind un "playlist croit special pentru Dragobete".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#spectacole Dragobete Bucuresti, #concerte Dragobete Bucuresti , #sarbatoare