Cum asociem vinul cu preparatele culinare? 4 reguli

Advertorial
Miercuri, 28 Martie 2018, ora 16:23
31639 citiri
Cum asociem vinul cu preparatele culinare? 4 reguli

Cand discutam despre vin si asociere culinara, apar mai multi factori de care ar trebui sa tinem cont. Printre atatea gusturi, arome si producatori, cum ne dam seama care este cea mai buna alegere in functie de preferintele alimentare?

Iata 4 principii sau reguli de care ar trebui sa tinem cont:

1. Culoarea. Este un factor extrem de important si la indemana. Cu totii stim ca vinurile albe merg cu preparatele din carne alba si vinurile rosii cu preparatele din carne rosie.

2. Densitatea sau corpolenta este alt aspect important. Continutul in alcool, concentratia aromelor si a buchetului se asociaza cu gustul si savoarea preparatelor culinare; preparatele fine merg de minune cu vinuri fine, iar preparatele consistente cu vinuri mai puternice.

3. Aromele. De regula, se realizeaza un acord intre aromele preparatului culinar si cele ale vinului. Spre exemplu, vinurile albe cu note gustative de mar verde si citrice se potrivesc foarte bine alaturi de preparate din carne alba si fructe de mare.

4. Asocierile regionale. Evident ca in zona de productie a vinului se gasesc si preparate reprezentative. Datorita obiceiurilor locale, o mancare traditionala regionala merge foarte bine alaturi de un vin specific zonei.

Pentru un exemplu concret, vinurile din gama Sigillum Moldaviae se pot asocia cu diverse tipuri de preparate, in functie de caracteristicile fiecarui soi in parte.

Proaspat lansat in magazine, brandul Sigillum Moldaviae face parte din portofoliul producatorului VINCON ROMANIA si inglobeaza vinuri obtinute din patru soiuri de struguri: Muscat Ottonel, Pinot Noir, Busuioaca de Bohotin si Tamaioasa Romaneasca.

Sigillum Moldaviae Muscat Ottonel, proaspat si echilibrat, cu arome de flori de tei si salcam completate de note proaspete de citrice, este un vin demisec care poate fi degustat alaturi de o salata, peste sau carne de pasare.

Pe de alta parte, Tamaioasa Romaneasca, fiind un vin dulce, cu arome fructate de ananas si citrice, se asocieaza foarte bine cu aperitive, preparate mediteraneene si deserturi.

Daca sunteti in cautarea unui vin rosu, Sigillum Moldaviae Pinot Noir este vinul demidulce cu note fructate de cirese negre, ideal alaturat preparatelor din carne de vita, de porc sau de oaie.

In schimb, daca sunteti iubitori de vin rose, Sigillum Moldaviae Busuioaca de Bohotin este vinul demidulce numai bun de savurat cu aperitive, preparate din coaste de porc sau deserturi.

Vinul Sigillum Moldaviae se gaseste in Metro, Selgros si Carrefour, dar si in magazinele de proximitate, iar mai multe detalii despre brand puteti gasi pe pagina de Facebook VINCON ROMANIA.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#asociere vin mancare, #vinuri potrivite preparate culinare , #Paste