Cum ar trebui sa arate viitorul RADET pentru ca bucurestenii sa nu mai ramana in frig in toiul iernii

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 17:42
2664 citiri
Cum ar trebui sa arate viitorul RADET pentru ca bucurestenii sa nu mai ramana in frig in toiul iernii
Foto: Arhiva Ziare.com

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice din Bucuresti (RADET) ar trebui sa separe activitatile de transport, distributie si furnizare a agentului termic si sa se ocupe doar de cele de distributie si transport, pentru eficientizare, a declarat, marti, Gabriel Dumitrascu, presedintele Consiliului de Administratiei al RADET, in cadrul unei conferinte privind eficienta in termoficare.

"Viitorul RADET ar trebui sa se rupa de activitatea de furnizare si sa se ocupe doar de transport si distributie", a spus Dumitrascu.

Ciolos, despre disputa RADET-ELCEN: Se rasfrange asupra cetatenilor

In sectorul energiei electrice si al gazelor, o astfel de separare, asa-numita "unbundling", a fost realizata inca din 2007, in urma unor directive europene care nu permiteau ca aceeasi companie sa detina, simultan, activitati de productie, furnizare, transport si distributie a energiei electrice sau a gazelor.

Dumitrascu a mentionat ca sistemul de incalzire este cel mai nereformat din tot sectorul energetic. "Este cel mai arhaic subsector si cel mai nereformat din tot sistemul electroenergetic romanesc", a aratat el.

Dumitrascu a mai spus ca a reusit sa reduca pierderile RADET la 5%, fata de 15%, cat erau la finalul sezonului rece anterior, dupa mai multe reparatii la sistemul de distributie a agentului termic.

RADET lasa din nou fara caldura zeci de blocuri din Bucuresti - Care este zona afectata

"Pierderile au fost reduse de la 15%, cat erau in martie 2015, la sub 5%. Am pus presiune pe Primarie si pe ELCEN si am reusit sa facem reparatiile necesare. Cu 7,5 milioane de lei am facut 64 de reparatii din 74", a precizat Gabriel Dumitrascu.

Acesta a subliniat faptul ca pretul energiei termice la consumator nu a mai fost modificat deloc din 2011, in timp ce pretul la care achizitioneaza energia termica de la ELCEN a crescut mereu.

"Am avut o crestere de 43%, cumulat, a intrarilor, ceea ce ne-a dus intr-o stare de dezechilibru, in conditiile in care iesirile au ramas la acelasi pret. Aceasta stare de dezechilibru pleaca din reglementari, din proasta aplicare a reglementarilor, dar si din lipsa de decizie privind modificarea reglementarilor", a sustinut presedintele CA al RADET.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#schimbari RADET caldura, #schimbari RADET, #RADET viitor , #radet