Cum a fost vandalizat monumentul Secuilor Martiri din Targu Mures. Primar: "Sa nu ne lasam pacaliti de cei care ne vor raul"

Vineri, 05 Februarie 2021, ora 23:35
Autor: Teodor Serban
Cum a fost vandalizat monumentul Secuilor Martiri din Targu Mures. Primar: "Sa nu ne lasam pacaliti de cei care ne vor raul"
Un steag tricolor a fost pictat pe monumentul dedicat eroilor secui FOTO News.

UDMR reclama intr-un comunicat trimis in seara zilei de vineri, 5 februarie, vandalizarea monumentului Secuilor Martiri din Targu Mures si a transmis ca este pacat ca se incearca din nou crearea unui conflict intre comunitatile romane si maghiare.

UDMR si vicepremierul Kelemen Hunor fac apel la calm. La randul sau, primarul municipiului Targu Mures, Soos Zoltan, a transmis ca orastul se poate dezvolta doar daca nu se lasa loc provocarilor etnice. "Sa nu ne lasam pacaliti de cei care ne vor raul", a transmis primarul.

UDMR si Kelemen Hunor au reclamat, vineri seara, vandalizarea Monumentului Secuilor Martiri din Targu Mures.

"Evident ca nu tuturor le-a placut asta", a transmis UDMR, adaugand ca este pacat ca se incearca din nou crearea unui conflict intre comunitatile romane si maghiare.

"UDMR condamna toate manifestarile extreme", a mai transmis formatiunea, anuntand ca a depus o plangere la Politie si facant apel la calm.

La randul sau, primarul municipiului Targu Mures, Soos Zoltan, a transmis ca orastul se poate dezvolta doar daca nu se lasa loc provocarilor etnice.

"Cu putin timp in urma am aflat ca autori necunoscuti au vandalizat Monumentul Secuilor Martiri. Targumurestenii nu mai pot fi divizati, desti unii nu renunta. Sa nu ne lasam pacaliti de cei care ne vor raul. Orastul nostru se poate dezvolta doar daca nu lasam loc provocarilor pe baza etnica", a scris, vineri seara, pe Facebook, primarul Soos Zoltan.

 Articol citit de 3744 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  niculaeda
  07.02.2021, 03:06
  @niculaeda 03:03
  ***=*v*a*c*a
  niculaeda
  06.02.2021, 05:05
  bravo Sherbanel !
  "orastul se poate dezvolta" 😫
  Te-o
  06.02.2021, 22:17
  @vakarcs-szilard
  Sarbatoarea nationala a unei tari este hotarata de populatia acelei tari si nu de persoane private care-si pot exprima opiniile in totala libertate!
  1 Dec 1918 este fara dubiu ziua cea mai importanta din istoria fauririi statului unitar roman cand toate teritoriile locuite de populatii majoritare romanesti s-au unit la cererea populatiilor respective (cazul Transivaniei)sau a organelor legislative functionale(cazul Basarabiei)cu tara mama Romania!
  Acest proces natural in spiritul istoriei s-a facut in deplina concordanta cu principiile moderne si progresiste ale dreptului popoarelor de a-si hotara liber soarta enuntate de presdintele american Wilson!
  Ca unora le place sau nu,este o probema absolut secundara!Teo
  niculaeda
  07.02.2021, 03:03
  @***'n siloz 19.00
  - da de ce nu trianon-u' sau cand v-am pus opinca pe parlament!🤣
  MacGigi
  06.02.2021, 01:16
  Pe de alta parte, cred ca aceste "evenimente" sunt abil orchestrate.
  Fara indoiala, din partea Rusiei lui Putin, care are ca motto: Divide et Impera. Ceea ce au facut intotdeauna, si nu numai intre fostele tari ale Tratatului de la Varsovia, au facut-o si in absolut toate republicile sovietice ale URSS! Vechile retete se aplica mereu.
  Te-o
  06.02.2021, 12:53
  Este adevarat ca un monument nu trebuie mazgalit,dar drapelul
  tarii,nu cred ca este o "vandalizare"!
  UDMR si ultra sovinii unguri trebuie sa inteleaga faptul ca atunci cand declara ca ziua nationala a romanilor,1 dec.1918 este o zi de doliu pentru ei,comit o greseala cu implicatii mari!
  Daca nu se simt romani,nu ar fi cinstit din partea lor sa se "repatrieze"in Ungaria?Teo
  vakarcs_szilard
  06.02.2021, 19:00
  10 mai 1881
  1 dec. 1918 este ziua romanilor ardeleni democratici, bre, pentru ca ei au cerut voie de la Oszkar Jaszi ca sa organizeze un miting politic intr-un oras transilvan unde populatia era mai pasnica pentru un astfel de eveniment, si nu bucurestenii. Ziua tuturor romanilor este recunoasterea romaniei ca stat modern, 10 mai 1881.
  cartophil
  06.02.2021, 09:57
  Foarte posibil ca evenimentul sa fie orchestrat din exterior
  Dupa ce a facut vaccinul Sputnik, Victor Orban a capatat energii noi si si le manifesta pe unde nu-i da nimeni peste labe.
  Injineru
  06.02.2021, 02:24
  Geopolitica jegului asiatic
  .
  DUTTY
  06.02.2021, 17:38
  Ai terminat de cules balariile din Piata Rosie?!?
  ???
  MacGigi
  06.02.2021, 01:12
  Nu inteleg de ce apozitia tricolorului roman pe un monument,
  oricare ar fi el, este un act de barbarie sau vandalizare.
  Inteleg ca daca este aplicat pe un monument al eroilor maghiari din Romania este VANDALISM!
  Inteleg ca daca este aplicat pe un monument al eroilor romani din Romania este un act PATRIOTIC!

  Nu inteleg mentalitatea maghiarilor din Romania care vad in tricolorul romanesc o INSULTA! Au sau nu pasaport romanesc? Daca il au, poate ca ar fi bine sa le fie retras!

  Cat despre UDMR, acesta este un ONG etnic, in nici un caz nu poate fi considerat un partid politic. Prezenta sa in parlament si guvern este discutabila. Nu cred ca este constitutional.