Cu datorii de peste 2 miliarde de lei, ELCEN da tot felul de bonusuri angajatilor - Scandalul cu RADET continua

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 21:18
5679 citiri
Cu datorii de peste 2 miliarde de lei, ELCEN da tot felul de bonusuri angajatilor - Scandalul cu RADET continua
Foto: ELCEN

ELCEN, companie care la finele anului trecut avea datorii de circa 2,02 miliarde lei, a "risipit", in perioada 2009-2014, 300 de milioane de lei pe bonusuri pentru angajati, arata un raport al Corpului de control al premierului.

Confruntat cu aceste date, directorul comercial adjunct al companiei, Adrian Diaconu, a declarat ca sporurile si primele au fost acordate justificat, in functie de activitatea fiecarui angajat.

Potrivit lui Adrian Diaconu, aceste bonusuri s-au mai redus din 2014 pana acum, pe masura ce a fost restrictionata activitatea companiei.

"Exista, de exemplu, spor de scanfandru, care se acorda atunci celor care faceau astfel de activitati. Cand au fost restrictionate aceste activitati, aceste bonsuri nu au mai fost acordate", a declarat Diaconu, intr-o conferinta de presa sustinuta vineri, conform News.ro.

Controlul Corpului de control al prim-ministrului a descoperit ca societatea a acordat prime de vacanta, prime jubiliare pentru vechimea neintrerupta in societate, premii acordate tuturor salariatilor cu ocazia pensionarii, adaosuri salariale de Paste, de final de an si de ziua energeticianului. La acestea se adauga electricitate si agent termic gratuite.

Datoriile totale ale companiei se ridicau, la finalul anului trecut, la circa 2,02 miliarde lei. ELCEN, controlat de Ministerul Energiei, are insa de recuperat de la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) circa 3,6 miliarde lei.

Razboiul declaratiilor dintre ELCEN si RADET continua

Pe de alta parte, directorul tehnic ELCEN, Constantin Dobre, a iesit vineri la rampa cu o declaratie, acesta sustinand ca societatea poate livra apa calda pentru toti locuitorii Capitalei cu numai doua centrale, iar lipsa acesteia in mai multe zone ale Bucurestiului nu este din vina companiei.

Potrivit lui Dobre, calendarul reviziilor este stabilit impreuna cu cei de la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), care administreaza reteaua de distributie a apei calde si a energiei termice in Bucuresti si care stiu in permanenta cand au loc lucrarile si opririle la centralele Elcen, informeaza News.ro.

"Avem in permanenta discutii cu ei legat de acest calendar, ei stiu mereu cand oprim centralele si cand facem reparatiile. In fiecare an, livram apa calda pentru tot Bucurestiul doar cu doua centrale, nu e nicio premiera", sustine Dobre.

Potrivit calendarului anual de revizii comunicat de ELCEN pentru anul 2016, inca din luna februarie CET Sud era programat sa intre in revizie intre 6 si 26 iunie, iar CET Grozavesti intre 8 si 28 august. In realitate, CET Sud a intrat in revizie pe 1 iunie, iar CET Grozavesti in 6 iunie.

Asta stand lucrurile, consumatorii au fost preluati, prin manevre de sistem, de CET Progresu si CET Vest, insa apa ajunge rece la ei din cauza distantei mari pe care o parcurge, a informat, vineri, RADET.

Oficialii ELCEN sustin insa ca locuitorii din zonele Colentina si Pantelimon nu au apa calda pentru ca RADET a inchis voluntar 75 de puncte termice din sectorul 2, versiune care contrazice varianta prezentata de regia bucuresteana.

Citeste aici si aici, pe larg, razboiul declaratiilor ELCEN - RADET

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Aproape 1.000 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă timp de 3 zile. Zonele cele mai afectate de avarii
Aproape 1.000 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă timp de 3 zile. Zonele cele mai afectate de avarii
Termoenergetica a anunțat o serie de avarii care afectează aproape o mie de blocuri din Capitală. Astfel, din cauza unor lucrări de modernizare a conductelor de termoficare nu au apă caldă...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#bonusuri angajati ELCEN, #datorii Elcen, #razboi ELCEN RADET, #apa calda Bucuresti, #vinovati lipsa apa calda Bucuresti , #radet