Criză de paturi pentru pacienții cu forme grave de COVID-19. Doar trei locuri sunt disponibile la ATI în București

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 14:091326 citiri
Criză de paturi pentru pacienții cu forme grave de COVID-19. Doar trei locuri sunt disponibile la ATI în București
Numărul de paturi de la ATI e în continuare insuficient FOTO Pixabay

Doar 21 de paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 sunt libere, joi, în întreaga ţară, fiind vorba despre alte paturi decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

În Bucureşti sunt libere trei paturi, în prezent.

"În data de 23 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1212 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1067 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 248 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 21 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 3 paturi libere la acest moment", a transmis, joi, Grupuel de Comunicare Strategică.

Harta locurilor neocupate la ATI

Paturile neocupate sunt în: Argeş - 2, Bihor - 1, Botoşani - 3, Bucureşti - 3, Covasna - 1, Dolj - 4, Iaşi - 1, Mehedinţi - 1, Sibiu - 3, Suceava - 2.

"Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", a arătat sursa citată.