Criza apei calde - Dragnea: Bucurestenii sunt pedepsiti ca au votat cu PSD

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 12:437152 citiri
Criza apei calde - Dragnea: Bucurestenii sunt pedepsiti ca au votat cu PSD
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca Elcen ameninta cu oprirea apei calde la presiunea "partii liberale" din guvernul tehnocrat, pentru a-i pedepsi pe bucuresteni ca au votat cu PSD la alegerile locale.

"Sunt deja de notorietate amenintarile de la Elcen catre Primaria Capitalei, de fapt catre bucuresteni, ca vor fi lasati fara apa calda si caldura. In opinia mea, este o presiune din partea partii liberale din guvernul tehnocrat catre Elcen pentru a pedepsi bucurestenii ca au indraznit sa voteze cu PSD la alegerile locale", a spus Dragnea.

Presedintele PSD a mai semnalat ca se cere Primariei Capitalei sa plateasca in cateva zile o datorie acumulata in zece ani, "in conditiile in care doamna primar a avut intalniri cu ministrul Energiei si cu conducerea ELCEN si care au dat asigurari ca nu-si vor permite sau nu se vor gandi sa pedepseasca bucurestenii".

Distribuitorul de gaze Distrigaz a limitat debitul de gaze naturale catre producatorul de energie Elcen din cauza neachitarii serviciului de distributie, astfel ca aproximativ 40% dintre locuitorii Bucurestiului risca sa ramana fara apa calda, mai precis cartierele Drumul Taberei, Militari si Crangasi, dar si o parte din centrul Capitalei, a anuntat marti Elcen.

Mai mult, Distrigaz, companie controlata de grupul francez Engie, va demara procedura de executare silita pentru recuperarea unei parti din datorie.

Elcen sustine ca se afla acum in imposibilitatea de a-si onora platile catre furnizorii si distribuitorii de materii prime, materiale si servicii, din cauza datoriilor acumulate de RADET.

RADET Bucuresti datoreaza Electrocentrale Bucuresti peste 3,6 miliarde de lei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News