Copiii au devenit postasi pentru o zi

Colaborator:Marius Mitrache
Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 23:36517 citiri
Copiii au devenit postasi pentru o zi
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Mai multi copii de la gradinita au fost pentru o zi postasi la Petrosani. Micutii, imbracati in uniforme si cu chipiu, au impartit scrisori trecatorilor, pentru a-i sensibiliza sa nu uite de clasica scrisoare.

"A venit postasul! Vreau sa cititi scrisoarea mea", asa ii intampinau micutii pe cei care treceau prin dreptul Oficiului Postal de la Petrosani.

Actiunea a fost organizata de diriginta postei din Petrosani, care sustine ca numarul celor care mai trimit acum scrisori a scazut mult si, prin aceasta campanie stradala a urmarit tocmai sa traga un semnal de alarma.

"Sunt foarte putini oameni care mai trimit scrisori sau felicitari si tocmai de aceea am demarat aceasta campanie. Vrem sa sensibilizam oamenii cu privire la cat de frumos este sa citesti o scrisoare sau o felicitare in comparatie cu e-mailul pe care il trimitem celor dragi de Sarbatori. O data cu aparitia Internetului si a telefoniei mobile aproape ca am uitat sa mai traimn bucuria acelui mesaj simplu dar palpabil izvorat din frumusetea sufletelor noastre", spune Maria Czane, diriginta OP 1 Petrosani.

Trecatorii au fost cu totii incantati sa primeasca postasul pe strada.

Totusi, cei mai nostalgici recunosc cat de frumoasa este scrisoarea si care e sentimentul pe care il ai atunci cand recitesti cateva randuri trimise cu mult in urma de cineva drag.

"Intr-adevar eu inca mai trimit scrisori si felicitari pentru ca nu agreez deloc sms-ul sau e-mailul intr-o ocazie deosebita. Imi place initiativa celor mici si ar trebui sa tina cont toata lumea de ea", spune o femeie.

Micii postasi au transmis toate nostalgiile de care ar trebui sa ne amintim si, odata cu acest fapt, oamenii au fost indemnati sa trimita scrisori si felicitari, ca tot se apropie Craciunul si Anul Nou.