Contributiile la sanatate - aceeasi valoare in 2012, categoriile exceptate se schimba

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 17:022581 citiri
Contributiile la sanatate - aceeasi valoare in 2012, categoriile exceptate se schimba

Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, a spus ca in 2012 se vor pastra aceleasi valori la contributiile la sanatate, dar ca vor fi diferentele la categoriile exceptate.

"Contributia la sanatate ramane neschimbata - 10 la suta angajat si angajator, la fel si pentru pensionari. Totusi, lista privind categoriile exceptate va fi reconfigurata, dar inca sunt discutii privind acest aspect", a mai spus Duta, potrivit Mediafax.

"Probabil ca noua lege va genera numeroase cotroverse, critici pe care noi le consideram nejustificate", a mai spus Duta.

O schimbare importanta in noua lege a Sanatatii va fi cea care instituie un sistem integrat alcatuit din medicii de familie, medicii specialisti, asistente medicale dedicate si alte categorii de personal implicat in ingrijire, care va asigura o gama mult mai larga de servicii.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca se pregateste o noua Lege a Sanatatii, care va aduce numeroase schimbari, de la case de asigurari private la introducerea unui sector privat al medicinei de urgenta.

Noua lege a Sanatatii: Case de sanatate private, spitale reorganizate

Casele judetene de Sanatate vor fi desfiintate si inlocuite cu case de asigurari de sanatate private, insa romanii vor plati acelasi procent ca si pana acum pentru CASS, se arata in noul proiect al Legii Sanatatii, a anuntat joi ministrul Ritli Ladislau.

"La capitolul asigurari de sanatate, forma actuala prevede ca asigurarea obligatorie pentru sistem de baza se pastreaza. In locul caselor judetene vor aparea asiguratorii privati, iar supravegherea va fi facuta de Casa Nationala de Asigurari si de catre Consiliul National de Supraveghere.

Populatia plateste acelasi procent ca si acum din salariu, nu se schimba beneficiile asiguratului. Sumele adunate vor fi adunate dupa criterii ca varsta, stare de sanatate si altele. Interesul caselor de asigurari private va fi sa le ofere clientilor conditii si elemente cat mai atractive", a spus Ritli.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News