Consiliul General decide cat aloca din banii bucurestenilor pentru Catedrala Neamului

Joi, 11 August 2016, ora 07:49
2285 citiri
Consiliul General decide cat aloca din banii bucurestenilor pentru Catedrala Neamului
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul General al Capitalei dezbate joi o propunere de alocare a sumei de 15 milioane de lei (peste 3,3 milioane de euro) pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului.

Bugetul deja aprobat in 2016 pentru aceasta constructie gigant este de doar doua milioane de lei.

Constructia nu a primit bani la rectificarea bugetara aprobata miercuri de Guvern, a anuntat ministrul Finantelor, Anca Dragu, care a precizat ca nu au fost prevazuti in mod expres bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului, dar Secretariatul General al Guvernului poate aloca fonduri in acest sens din suma de 50 de milioane de lei alocata suplimentar.

In schimb, Dragu a subliniat ca s-au dat bani pentru cresterile salariale pentru personalul clerical.

Pe de alta parte, Patriarhia a cerut primariilor de sector cate zece milioane de lei pentru Catedrala Neamului.

Lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului au inceput in 2011, iar Patriarhia estimeaza ca se vor finaliza in 2017.

Consiliul imparte fonduri

Tot in sedinta CGMB de joi s-ar putea hotari si acordarea unui sprijin de 4,5 milioane de lei pentru Manastirea Antim.

Pe de alta parte, exista mai multe institutii culturale care solicita fonduri de la Primarie.

Muzeul National al Literaturii Romane cere un buget mai mare cu 2,3 milioane de lei pentru cheltuieli ocazionate de mutarea bunurilor de patrimoniu muzeal, reparatii curente, amenajare si pentru editarea Dictionarului General al Literaturii Romane.

Muzeul Municipiului Bucuresti solicita 3 milioane de lei in plus pentru relocarea depozitului Pinacotecii la sediul renovat Casa Cesianu, dar si pentru achizitii muzeale si dotari cu echipamente.

Teatrul Evreiesc de Stat are nevoie de 789.000 de lei pentru Festivalul International de Teatru Idis, dar si pentru bunuri, servicii si consultanta in vederea crearii unei noi identitati vizuale a institutiei.

Un alt punct de pe ordinea de zi a sedintei de joi a CGMB vizeaza realizarea unui "teatru temporar", destinat institutiilor care nu au sali de spectacol moderne sau au demarat lucrari de reabilitare, modernizare si consolidare.

Combaterea tantarilor cere bani

Pe de alta parte, Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti cere 400.000 de lei in plus pentru tratamente de combatere a tantarilor, una dintre prioritatile anuntare de primarul Gabriela Firea.

Afla programul de dezinsectie in parcurile din Capuitala si cand nu trebuie sa mergem pe acolo

De unde vrea Primaria sa ia banii

"Solicitarile antementionate sunt fezabile prin diminuarea cu 25.777.000 de lei din bugetul PMB de la pozitia Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca Tei si zona adiacenta lor", prevede raportul de specialitate citat de Agerpres.

In plus, vor mai ramane bani si de la Directia de Mediu, care nu mai are nevoie de ei pentru ca a eliminat din lista obiectivelor de investitii realizarea unei harti strategice de zgomot.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bani Catedrala Neamului, #Primaria Capitalei bani Catedrala Neamului , #Catedrala Mantuirii Neamului
Comentarii
Poza dumitropol
dumitropol
rank 2