Consilierii PD-L din CGMB cred ca privatizarea RADET este un lucru bun

Luni, 10 Mai 2010, ora 16:35
1548 citiri

Consilierii PD-L din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nu resping privatizarea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), insa considera ca acest lucru trebuie facut in anumite conditii, a declarat luni viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

"Mai intai trebuie curatata regia de datoriile pe care le are si apoi transformata in soceitate pe actiuni si restructurata pe principiile economiei de piata", a declarat Mircea Raicu.

Raicu spune ca in aceste conditii privatizarea poate avea loc cu un operator important din Europa. "Oricum pe piata trebuie sa existe mai multi operatori, deci nu trebuie exclusi nici cei care se folosesc pentru incalzire gazul", a completat viceprimarul.

Raicu a mai spus ca probabil subventionarea gugacaloriei va continua doar pentru persoanele care au intr-adevar nevoie, dar ca asteapta in acest sens o hotarare a Guvernului. Viceprimarul a mai spus ca probabil unele persoane, in conditiile sociale actuale, vor trebui subventionate mai mult decat in prezent.

Jumatate din populatia Capitalei va plati mai mult pentru apa calda si caldura, care nu vor mai fi subventionate, potrivit primarului general Sorin Oprescu, decat pentru pensionari si pentru cei cu salarii foarte mici.

Oprescu a afirmat ca de subventii au nevoie doar 46-48% dintre bucuresteni, restul urmand sa plateasca pretul integral de 300 de lei/gigacalorie, si nu pe cel subventionat de 119 lei.

Cei care isi permit sa plateasca pretul intreg vor fi identificati in urma unor calcule, insa, oricum, masura anuntata de edilul-sef al Capitalei nu va putea intra in vigoare decat dupa ce va fi aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#privatizare Radet, #consilieri municipali Bucuresti, #Mircea Raicu , #radet
Comentarii
Poza Nedumeritu
Nedumeritu
rank 5
Am mai auzit melodia asta cand s-a privatizat distributia apei potabile. Cine credeti ca este tam.pit sa cumpere o retea de termoficare gaurita? Ca de reparat n-o s-o repare. Si consecinta pentru cetateni? Dublarea costului gigacaloriei.