Conducerea unui spital judetean a interzis accesul vizitatorilor, din cauza gripei

Duminica, 09 Februarie 2020, ora 16:562902 citiri
Conducerea unui spital judetean a interzis accesul vizitatorilor, din cauza gripei
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea Spitalului Judetean de Ugenta "Fogolyan Kristoff" din Sfantu Gheorghe a luat decizia de a interzice, incepand de luni, vizitarea pacientilor internati, pe fondul cresterii numarului de infectii respiratorii acute.

Masura vine dupa ce, in cursul zilei de sambata, a fost suspendat accesul vizitatorilor pe termen nelimitat in sectiile Neonatologie, Pediatrie, Boli Infectioase Copii, Obstetrica si Psihiatrie Copii.

"Incepand cu data de 10 februarie se suspenda accesul vizitatorilor si pentru restul sectiilor. Masura este luata pentru a evita riscul de raspandire a virozelor", se arata intr-o postare pe pagina de socializare a institutiei.

Potrivit conducerii Directiei Judetene de Sanatate Publica, saptamana trecuta numarul virozelor respiratorii a crescut semnificativ in judetul Covasna, cu peste 25% fata de saptamana anterioara, iar al pneumoniilor, cu aproape 14%.

Saptamana trecuta numarul virozelor respiratorii ajunsese la 3.267, fata de 2.439 cate au fost in urma cu doua saptamani, inregistrandu-se peste 800 de noi cazuri.

In judetul Covasna au fost confirmate 11 cazuri de gripa, la Sfantu Gheorghe, in Sita Buzaului, Intorsura Buzaului si Micfalau, dar pacientii au manifestat forme usoare si doar 2% dintre acestia au necesitat internarea in spital, spun specialistii.