Incendiul de la Peris care a sufocat Capitala: Ministerul Mediului nu a gasit pericol pentru sanatate

Joi, 09 Aprilie 2020, ora 10:25
4230 citiri
Incendiul de la Peris care a sufocat Capitala: Ministerul Mediului nu a gasit pericol pentru sanatate
Foto: Facebook/Costel Alexe

Ministerul Mediului a monitorizat, miercuri, cu laboratorul mobil, concentratiile din aer in localitatile din proximitatea incendiului produs la fosta ferma de porci din Peris, judetul Ilfov, iar masuratorile nu au depistat cresteri ale poluantilor care pot pune in pericol sanatatea populatiei.

Potrivit unui comunicat al institutiei, laboratorul mobil a fost mutat, in cursul serii de miercuri, si in comuna Corbeanca, pentru a monitoriza valorile de calitate a aerului.

"Reamintim ca, in urma cu doua zile, un incendiu de proportii s-a produs pe circa 30.000 de mp la o fosta ferma de porci din Peris, judetul Ilfov.

Incendiul de vegetatie din acest perimetru s-a extins inclusiv la fostele bataluri de dejectii, degajand in aer mirosuri greu de suportat. Echipele ISU au intervenit toata ziua de ieri (miercuri - n.red.) pentru stingerea incendiului. Interventia continua si in prezent.

Ca urmare a actiunilor pompierilor pentru oprirea arderii vegetatiei si a batalurilor de dejectii, un nor de fum a fost degajat si resimtit de locuitorii din nordul Bucurestiului", precizeaza sursa citata.

Conform simularilor Administratiei Nationale de Meteorologie privind evolutia norului de fum, se apreciaza ca in cursul noptii trecute si pe parcursul zilei de joi, circulatia aerului va fi relativ slaba (sub 25 km/h) si se va realiza predominant dinspre vest-sud-vest catre est-nord-est, ceea ce inseamna ca evolutia norului de fum va fi de relativa stationare in zona de nord a Capitalei.

Un incendiu de vegetatie a debutat, in noaptea de marti spre miercuri, pe o suprafata de 3 hectare in zona Peris (judetul Ilfov), focul ajungand in bazinele de acumulare ale unei fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generand mirosul specific si fumul inecacios, resimtit de catre locuitorii din vecinatate.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#incendiu Peris poluare Bucuresti Ministerul Mediului , #poluare