Comunitatea gay face protest duminica, in Piata Universitatii

Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 07:32
9576 citiri
Comunitatea gay face protest duminica, in Piata Universitatii
Foto: Facebook/MozaiQ

Comunitatea LGBT organizeaza duminica, 6 octombrie, un miting in Capitala.

Asociatia MozaiQ marcheaza astfel trecerea unui an de la victoria din cadrul referendumului pentru familie, care a avut loc pe 6 si 7 octombrie 2018, "cand grupuri conservatoare si politicieni lasi au incercat sa modifice definitia familiei in Constitutie pentru a restrange drepturile comunitatii LGBT din Romania".

"Referendumul care a avut loc acum un an a avut cea mai scazuta prezenta la urne din istoria electorala a Romaniei, ceea ce a aratat ca romanii au respins minciunile, ura si intoxicarile indreptate inspre comunitatea LGBT", arata asociatia MozaiQ, intr-un comunicat de presa.

MozaiQ invita comunitatea LGBT si sustinatorii la evenimentul "Traditia noastra e iubirea", un protest public pentru legalizarea parteneriatului civil, care va avea loc duminica, incepand cu ora 14:00, in Piata Universitatii.

"Tragem un semnal de alarma ca in Romania in continuare cuplurile necasatorite, gay sau heterosexuale, peste 800.000 de cetateni, nu au un cadru legal pentru a-si oficia relatiile si a li se oferi protectie. Drepturi cum ar fi mostenirea, decizii privind interventiile medicale, partajul, imigratia, asigurarile medicale si altele le sunt in continuare interzise cuplurilor necasatorite", isi explica organizatorii aceasta initiativa.

"Politicienii ne-au tot promis ca ne vor oferi drepturi si acum se dovedeste ca au mintit. Vrem legalizarea de urgenta a parteneriatelor civile si nu vom mai astepta sa ni se ofere vorbe goale", a declarat Robert Ratiu, presedinte MozaiQ, citat in comunicat.

"Statul roman are o obligatie sa recunoasca cuplurile gay, iar clasa politica nu mai poate fugi de responsabilitati. Deja exista sapte cupluri gay care s-au adresat CEDO pentru a da statul in judecata. Mai devreme sau mai tarziu parteneriatele civile trebuie legalizate", sustine si Vlad Viski, director executiv MozaiQ.

Organizatorii acestui miting considera ca si azi comunitatea LGBT se gaseste intr-o situatie vulnerabila.

"Prin urmare, cerem clasei politice sa aiba o atitudine proactiva si sa repecte promisiunile facute privind legalizarea parteneriatelor civile", incheie documentul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#miting gay 6 octombrie Bucuresti , #homosexuali