Comunitatea gay face protest duminica, in Piata Universitatii

Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 07:328780 citiri
Comunitatea gay face protest duminica, in Piata Universitatii
Foto: Facebook/MozaiQ

Comunitatea LGBT organizeaza duminica, 6 octombrie, un miting in Capitala.

Asociatia MozaiQ marcheaza astfel trecerea unui an de la victoria din cadrul referendumului pentru familie, care a avut loc pe 6 si 7 octombrie 2018, "cand grupuri conservatoare si politicieni lasi au incercat sa modifice definitia familiei in Constitutie pentru a restrange drepturile comunitatii LGBT din Romania".

"Referendumul care a avut loc acum un an a avut cea mai scazuta prezenta la urne din istoria electorala a Romaniei, ceea ce a aratat ca romanii au respins minciunile, ura si intoxicarile indreptate inspre comunitatea LGBT", arata asociatia MozaiQ, intr-un comunicat de presa.

MozaiQ invita comunitatea LGBT si sustinatorii la evenimentul "Traditia noastra e iubirea", un protest public pentru legalizarea parteneriatului civil, care va avea loc duminica, incepand cu ora 14:00, in Piata Universitatii.

"Tragem un semnal de alarma ca in Romania in continuare cuplurile necasatorite, gay sau heterosexuale, peste 800.000 de cetateni, nu au un cadru legal pentru a-si oficia relatiile si a li se oferi protectie. Drepturi cum ar fi mostenirea, decizii privind interventiile medicale, partajul, imigratia, asigurarile medicale si altele le sunt in continuare interzise cuplurilor necasatorite", isi explica organizatorii aceasta initiativa.

"Politicienii ne-au tot promis ca ne vor oferi drepturi si acum se dovedeste ca au mintit. Vrem legalizarea de urgenta a parteneriatelor civile si nu vom mai astepta sa ni se ofere vorbe goale", a declarat Robert Ratiu, presedinte MozaiQ, citat in comunicat.

"Statul roman are o obligatie sa recunoasca cuplurile gay, iar clasa politica nu mai poate fugi de responsabilitati. Deja exista sapte cupluri gay care s-au adresat CEDO pentru a da statul in judecata. Mai devreme sau mai tarziu parteneriatele civile trebuie legalizate", sustine si Vlad Viski, director executiv MozaiQ.

Organizatorii acestui miting considera ca si azi comunitatea LGBT se gaseste intr-o situatie vulnerabila.

"Prin urmare, cerem clasei politice sa aiba o atitudine proactiva si sa repecte promisiunile facute privind legalizarea parteneriatelor civile", incheie documentul citat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News