Comuna care a intrat in scenariul "rosu" dupa ce doar doi locuitori au fost testati cu COVID-19. Singurul bar din sat a fost inchis

Autor:N.G.
Vineri, 19 Februarie 2021, ora 16:362081 citiri
Comuna care a intrat in scenariul "rosu" dupa ce doar doi locuitori au fost testati cu COVID-19. Singurul bar din sat a fost inchis
Primaria comunei Ceru Bacainti

Comuna Ceru Bacainti din Alba a intrat peste noapte in scenariul "rosu", dupa ce primii doi locuitori au fost testati pozitiv cu COVID-19.

Comuna are doar 282 de locuitori si a reusit "performanta" de a avea o incidenta de 7,09 cazuri active la o mie de locuitori, cu doar doua persoane confirmate cu COVID-19.

Ceru Bacainti este, de asemenea, si localitatea cu cea mai mare incidenta din judetul Alba, devansand la mare distanta comuna Ciugud, care se afla pe locul al doilea in acest clasament, cu o incidenta de 4,60 de cazuri active la o mie de locuitori.

Ancheta penala la o primarie de comuna din Alba unde un sfert dintre alegatori au votat cu vize de flotant

Scenariul "rosu" a adus dupa sine si inchiderea singurului bar din sat, dar si trecerea cursurilor in online.

Vineri, 19 februarie, in judetul Alba au fost confirmate 54 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. De la inceputul pandemiei, in judetul Alba, au fost raportate 15.060 imbolnaviri.

Povestea emotionanta a batranei de 76 de ani care traieste singura intr-un catun izolat din Apuseni. Tanti Fica are o pensie de doar 15 lei

Potrivit DSP Alba, de la inceputul pandemiei, 13.802 de persoane au fost declarate vindecate si au fost inregistrate 406 decese. Joi, in Alba au fost prelucrate 637 de probe (263 probe la DSP si 374 la SJU). Numarul total de teste efectuate pana in prezent in judet a ajuns la 167.159.

Mai puteti citi: