Compania Nationala a Huilei cere in instanta milioane de euro de la Casa de Sanatate

Marti, 15 Martie 2011, ora 08:45
1296 citiri
Compania Nationala a Huilei cere in instanta milioane de euro de la Casa de Sanatate
Foto:Ziare.com/Marius Mitrache

Compania Nationala a Huilei a actionat in instanta Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Hunedoara solicitand restituirea unor sume de bani pe care CNH le-ar fi platit angajatilor aflati in incapacitate temporara de munca.

Este vorba despre indemnizatiile aferente foilor de boala cu incapacitate temporara de munca ce ar fi trebuit suportate de Casa de Asigurari de Sanatate, insa pe care le-a platit CNH.

Restantele dateaza inca din anul 2006 si au ajuns sa depaseasca 13 milioane de euro.

Potrivit reprezentantilor companiei, prin actiunile formulate in instanta, CNH solicita obligarea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Hunedoara la restituirea unor sume de bani reprezentand indemnizatii de incapacitate temporara de munca, platite de CNH in baza certificatelor medicale eliberate saliariatilor sai.

Prin actionarea CJAS Hunedoara in instanta, Compania spera sa recupereze un prejudiciu estimat la 56.013.212 lei, suma aferenta indemnizatiilor platite salariatilor in anii 2006, 2007, 2008, 2009 si 9 luni 2010, la care au fost adaugate accesoriile (dobanzi si penalitati) calculate pana la 31.10.2010.

Reprezentantii CJAS Hunedoara recunosc faptul ca au primit o adresa de la CNH prin care li se aduce la cunostinta ca se va apela la justitie, dar spun ca suma ceruta de Companie nu bate cu suma care a rezultat in urma verificarii concediilor de boala.

"Se pune problema valorii. Noi trebuia sa verificam din punct de vedere economic sau medical daca certificatele au fost completate corect, iar actiunea aceasta a durat.

La final s-a constatat ca nu toate concediile medicale au fost completate corect astfel ca exista o diferenta de zeci de milioane de lei vechi", a declarat Ovidiu Blandea, purtatorul de cuvant al CJAS Hunedoara.

Potrivit Legii 346/2002, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca in cazul accidentului de munca sau al bolii profesionale se suporta in primele 3 zile de incapacitate de catre angajator, iar din a 4-a zi de incapacitate din contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mineri Casa Sanatate, #mineri tribunat Casa Sanatate , #CAS