Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţul Braşov

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 17:24
2485 citiri
Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţul Braşov
Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici FOTO Pixabay

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis sâmbătă o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru râuri din judeţul Braşov.

Potrivit INHGA, până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Târlung - bazin amonte Ac. Săcele, judeţul: Braşov.

Cod roşu de furtună în zonele de munte din judeţele Vâlcea şi Gorj

Meteorologii au emis, sâmbătă după-amiază, atenţionări nowcasting Cod roşu de ploi, descărcări electrice şi vijelii pentru zonele montane din judeţele Vâlcea şi Gorj.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod roşu care vizează zona de munte a judeţului Gorj, la altitudini de peste 1.800 de metri, unde sunt anunţate averse torenţiale ce vor depăşi 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină. Avertizarea este valabilă până sâmbătă la ora 15:45.

O altă avertizare Cod roşu a fost emisă pentru judeţul Vâlcea, unde în zonele Perişani, Câineni, Boişoara, Racoviţa, Titeşti, în zona de munte de peste cota 1.800 metri, vor avea loc averse torenţiale ce vor depăşi 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină. Avertizarea este valabilă până la ora 15:40.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Un bărbat de 57 de ani, din Brașov s-a înecat cu mâncare în timp ce lua masa la un restaurant. Conform stirileprotv.ro, doi chirurgi din Capitală au fost trimiși ca să-l opereze, însă...
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Inspectoratul de Jandarmi Braşov a amendat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de persoane care au intrat cu autovehicule de teren, ATV-uri sau motociclete în zone protejate. Valoarea...
#cod rosu inundatii, #brasov, #rauri cod galben inundatii , #ANM
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5