Cod rosu de ploi puternice si inundatii. Ce zone sunt vizate

Marti, 18 Mai 2021, ora 10:49
3891 citiri
Cod rosu de ploi puternice si inundatii. Ce zone sunt vizate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod rosu de ploi puternice pana la pranz, in mai multe localitati din Bihor. De asemenea, hidrologii au emis si o avertizare cod rosu de inundatii, care vizeaza mai multe rauri din judet.

Meteorologii ANM au emis marti, 18 mai, un cod rosu de ploi valabil pana la ora 12.00 in mai multe zone ale judetului Bihor. Localitatile vizate sunt Buntesti, Pietroasa, Remetea, Curatele, Budureasa si Cabesti din judetul Bihor.

Potrivit specialistilor, se vor inregistra averse importante cantitativ care vor acumula intre 25 si 35 l/mp.

In ultimele 6 ore in zona s-au cumulat in jur de 65 l/mp, iar in ultimele 12 ore, in jur de 100 l/mp.

Cod rosu de inundatii

Hidrologii au emis si un cod rosu de inundatii in judetul Bihor. Avertizarea este valabila in intervalul 18.05.2021 ora 09:55 - 18.05.2021 ora 16:00.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate, celor prognozate si propagarii, se vor produce in continuare scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE PERICOL pe raurile din bazinele hidrografice:

  • Iad - bazin superior amonte Ac. Lesu,
  • Dragan - bazin superior amonte Ac. Dragan (afluenti ai Crisului Repede),
  • Crisul Negru - bazin amonte S.H. Beius si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Beius - amonte confluenta cu raul Valea Rosie, Valea Rosie, judetele: Bihor si Cluj.
  • Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Crisul Negru - bazin amonte S.H. Sustiu, Crisul Negru - afluentii de dreapta aferenti sectorului aval S.H. Sustiu - amonte confluenta cu raul Valea Rosie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Meteorologii anunţă temperaturi mai coborâte decât cele specfice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării şi ploi, săptămâna viiitoare. Ulterior, inclusiv în primele trei...
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Meteorologii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, 20 aprilie, iar în unele zone noaptea se va forma brumă. De asemenea, ANM a emis...
#cod rosu, #meteo, #prognoza meteo, #vremea , #vremea