Cod portocaliu de viscol si ninsori abundente in 13 judete. Cat dureaza vremea severa

Marti, 16 Martie 2021, ora 10:35
4314 citiri
Cod portocaliu de viscol si ninsori abundente in 13 judete. Cat dureaza vremea severa
Cod portocaliu de ninsori si ploi FOTO ziarul de Iasi

ANM a emis marti dimineata un cod portocaliu de viscol si ninsori abundente pentru 13 judete, dar si un cod galben de precipitatii, ploi si ninsori, in aproape toata tara.

Codul galben este valabil in intervalul 16 martie, ora 10:00 - 18 martie, ora 06:00, cand vor fi precipitatii in majoritatea zonelor, iar in regiunile din sudul, estul si centrul tarii, precum si zonele montane si submontane se vor cumula cantitati de apa local de 25...35 l/mp si pe spatii mai mici, indeosebi in jumatatea de est a Munteniei, 40...70 l/mp.

Vor fi mai ales ploi, dar treptat in Transilvania si local in Maramures, iar incepand din noaptea de marti spre miercuri (16 /17 martie) si in vestul si nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

In toata zona montana si local in Transilvania si zona subcarpatica din Moldova stratul de zapada nou depus va fi consistent.

La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vantul va sufla tare, cu rafale de 70...90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii, iar intensificari de pana la 55...65 km/h vor fi si in sudul Banatului si al Olteniei si local in Moldova si estul Munteniei.

ANM precizeaza ca intensificari ale vantului vor fi pe arii mai restranse si cu viteze mai mici si in restul teritoriului, potrivit digi24.ro.

Codul portocaliu este valabil in intervalul 16 martie, ora 14:00 - 17 martie, ora 23:00 si vizeaza intensificari sustinute ale vantului, ninsori abundente si viscol puternic in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura.

In zona Carpatilor Meridionali si de Curbura va ninge abundent, iar vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de peste 90...110 km/h, in special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zapada troienita, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#lapovita, #lapovita ninsoare munte, #meteo, #ninsori Romania, #cod portocaliu , #prognoza meteo