Cod portocaliu de inundatii valabil pana la miezul noptii. Care sunt zonele vizate

Vineri, 28 Mai 2021, ora 15:292975 citiri
Cod portocaliu de inundatii valabil pana la miezul noptii. Care sunt zonele vizate
Ca urmare a precipitatiilor, se pot inregistra depasiri ale cotelor de inundatii FOTO Facebook/ INHGA

Hidrologii au emis, vineri, 28 mai, o avertizare Cod portocaliu de inundatii, valabila pana la miezul noptii pe unii afluenti ai raului Ialomita din zona Munteniei.


Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), pana la ora 00:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide, cresteri rapide de debite si de niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de inundatie, pe raurile din bazinul hidrografic Ialomita - afluentii aferenti sectorului aval S.H. Moroeni - amonte S.H. Targoviste (judetele: Dambovita si Prahova).

INHGA precizeaza ca fenomenele hidrologice periculoase se mai pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din bazinul hidrografic al raului Vulcana.

Avertizarea a fost emisa catre: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa Buzau-Ialomita si Sistemele de Gospodarire a Apelor Dambovita si Prahova.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii