Cod portocaliu de inundații pe râurile din 5 județe până joi dimineața

Miercuri, 18 August 2021, ora 22:57
1697 citiri
Cod portocaliu de inundații pe râurile din 5 județe până joi dimineața
Se anunță ploi toată noaptea FOTO Pixabay

Hidrologii au emis atenţionări Cod portocaliu privind fenomene imediate pe râuri din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov şi Ialomiţa, unde din cauza ploilor şi a scurgerilor de pe versanţi se pot produce inundaţii locale şi depăşiri ale cotelor de inundaţie. Atenţionările sunt valabile până joi dimineaţă.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare de fenomene imediate Cod portocaliu pentru râurile din bazinele hidrografice Ialomiţa şi Prahova, valabilă de miercuri seară până joi, la ora 7.00.

Astfel, sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale, şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomiţa - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Târgovişte - amonte Acumularea Dridu, Prahova - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Câmpina - amonte confluenţă cu râul Teleajen, judeţele Dâmboviţa, Prahova, Ilfov şi Ialomiţa", a arătat INHGA.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Cricovul Dulce.

Tot până joi la ora 7.00, este Cod portocaliu pe râurile din bazinul hidrografic Teleajen - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţul Prahova, unde se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografice Slănic - bazin amonte S.H. Vărbilău.

Un alt Cod portocaliu va fi valabil până joi, la ora 6.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Argeş, Dâmboviţa şi Ialomiţa.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Argeş - afluenţii aferenţi sectorului aval Acumularea Vâlcele - amonte Acumularea Prundu, Dâmboviţa - bazin amonte confluenţă cu râul Aninoasa, Ialomiţa - bazin amonte Acumularea Pucioasa, judeţele Argeş şi Dâmboviţa", a arătat sursa citată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ploi, #cod portocaliu inundatii, #judete , #vremea
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Mai mare rușinea! Dacă ne complacem în neregularizarea (și nenaviga