Cod portocaliu si Cod galben de canicula in aproape toata tara, miercuri si joi

Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 10:512566 citiri
Cod portocaliu si Cod galben de canicula in aproape toata tara, miercuri si joi
Disconfortul termic va fi ridicat FOTO Pixabay

Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizari Cod portocaliu si Cod galben de canicula si disconfort termic accentuat, valabile miercuri si joi in 34 de judete, unele zone fiind afectate total, iar altele partial.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de miercuri, in judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin va fi Cod portocaliu de caniculara si disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime vor atinge 36 - 39 de grade Celsius, iar noaptea valorile termice nu vor cobori sub 22 - 20 de grade Celsius.

De asemenea, miercuri si joi va fi in vigoare o avertizare Cod galben de disconfort termic ridicat si canicula in 29 de judete si Bucuresti.

In aceste zone, valul de caldura va persista, local va fi canicula, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati in cea mai mare parte a tarii.

Meteorologii avertizeaza ca incepand din dupa-amiaza zilei de joi 5 iulie, in jumatatea de vest a tarii instabilitatea atmosferica se va accentua.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News