Ploi și ninsori în aproape jumătate de țară. Când intră în vigoare avertizarea meteo valabilă până pe 8 decembrie

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 12:143343 citiri
Ploi și ninsori în aproape jumătate de țară. Când intră în vigoare avertizarea meteo valabilă până pe 8 decembrie
Avertizarea de cod galben intră în vigoare de marți dimineață FOTO ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis luni, 6 decembrie, că țara noastră va fi cuprinsă de ploi și de ninsori începând cu noaptea aceasta. Meteorologii au mai transmis și un avertisment de cod galben pentru mai multe zone ale țării.

"Începând din noaptea de luni spre marţi (6/7 decembrie) aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul şi nord-estul ţării treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă", au transmis meteorologii.

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15-20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30-40 l/mp, mai arată autoritățile.

Îndeosebi în Transilvania, precum şi în centrul şi nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

ANM a transmis și o avertizare de cod calben care va intra în vigoare începând cu marți, 7 decembrie, de la ora 06.00 și ține până miercuri seară.

Vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News