CNAS va raspunde in fata Guvernului

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 17:28796 citiri
CNAS va raspunde in fata Guvernului
Foto: Arhiva

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) va fi coordonata de Ministerul Sanatatii si va raspunde de activitatile legate de asigurarile sociale de sanatate in fata Guvernului, Ministerului Sanatatii si asiguratilor.

De asemenea, va putea sa organizeze licitatii nationale si sa participe la cele ale ministerului pentru achizitia de medicamente, potrivit ordonantei de urgenta pentru modificiare si completarea Legii 95/2006, relateaza Mediafax.

CNAS va ramane institutie publica, autonoma si de interes national, avand personalitate juridica. Totusi, va fi organ de specialitate al administratiei publice centrale.

Institutia va putea propune proiecte de acte normative in privinta functionarii sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Potrivit unei modificari, statutul de functionare al CNAS va fi aprobat de Guvern, insa cu avizul Ministerului Sanatatii.

In cazul Casei Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului va fi nevoie atat de avizul Ministerului Sanatatii, cat si cel al Tranporturilor.

CNAS va avea nevoie de aviz si in momentul initierii, negocierii si incheierii de document de cooperare internationala cu institutii similare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News