Zăpadă în toată regula în mai multe zone din țară. Care sunt regiunile cele mai afectate de vremea rea VIDEO

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 16:26
2774 citiri
Zăpadă în toată regula în mai multe zone din țară. Care sunt regiunile cele mai afectate de vremea rea VIDEO
FOTO captură Facebook/ Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat marți, 7 decembrie, un clip în care prezintă situația drumurilor din mai multe zone afectate de ninsoare.

Printre zonele în care a nins abundent și a fost nevoie de intervenția echipajelor de deszăpezire au fost Pasul Prislop și județul Bistrița-Năsăud,

Instituția a anunțat că va interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, în contextul unei avertizări de Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Toate direcţiile regionale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, în contextul unei avertizări de Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Într-un comunicat, reprezentanţii CNAIR atrag atenţia că, în această perioadă, pe reţeaua rutieră apare frecvent fenomenul de ceaţă, care scade semnificativ vizibilitatea.

"Facem apel la conducătorii auto ca în aceste condiţii să circule cu atenţie, să adapteze viteza la condiţiile meteo existente, să evite frânările şi schimbările de direcţie bruşte, să păstreze distanţa corespunzătoare faţă de ceilalţi participanţi la trafic şi să respecte restricţiile instituite pe reţeaua rutieră, acolo unde este cazul", precizează sursa citată.

O atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului vizează, începând de marţi dimineaţa, 24 de judeţe, potrivit ANM.

În intervalul 7 decembrie, ora 6:00 - 8 decembrie, ora 18:00, în sudul şi estul Transilvaniei, nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zonele de munte, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană şi submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse şi în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45 - 55 km/h, viscolind ninsoarea.

Judeţele avertizate total de meteorologi sunt: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Covasna, Harghita, Braşov şi Sibiu, iar parţial: Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Vâlcea şi Vrancea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi în România. Va avea o lungime de 30,59 km FOTO
Pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi în România. Va avea o lungime de 30,59 km FOTO
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, 23 aprilie, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a...
Când va fi gata Autostrada de Centură a Bucureștiului. Șoferii vor putea evita Capitala, cu viteza de 130 km/h FOTO
Când va fi gata Autostrada de Centură a Bucureștiului. Șoferii vor putea evita Capitala, cu viteza de 130 km/h FOTO
Autostrada de Centură a Bucureștiului (A0) este unul dintre proiectele cruciale ale României pentru infrastructura rutieră. Cu ajutorul drumului pe care se va putea circula cu mare viteză,...
#drumuri inzapezite, #zapada munte, #cnair , #vremea