Romanii se vor putea vaccina si in masina! Premierul Florin Citu a anuntat noi masuri legate de campania de vaccinare VIDEO

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 13:22 3048 citiri
Centrele AstaZeneca vor fi transformate in Pfizer FOTO: pixabay.com

Capacitate de vaccinare va ajunge la 120.000 pe zi, anunta premierul Florin Citu, prin infiintarea de centre de vaccinare de tip "drive thru" unde va fi folosit serul Pfizer, dar si prin transformarea mai multor centre AstraZeneca in centre Pfizer.

"Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer si vom permite operatorilor economici sa organizeze centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin in functie de zona.

Romania va achizitiona alte 4,2 milioane de doze de vaccin Pfizer

Am ajuns acum la o capacitate de 115.000 doze pe zi, vom ajunge pe data de 20 la o capacitate de 120.000 de doze pe zi. Avem centre de vaccinare, iar romanii daca vor si trebuie sa revenim la viata normala, asta este singura solutie: sa ne vaccinam. Vreau sa avem o viata normala, sa ne bucuram de o vara normala.", a afirmat Florin Citu, dupa ce a vizitat centrul de vaccinare de la Scoala Gimnaziala "Ion Creanga" din Cluj-Napoca.

El a afirmat ca in zilele urmatoare vor aparea cateva modificari.

Romanii nu mai vor sa se vaccineze cu AstraZeneca. Peste 66.000 de locuri au ramas neocupate. Doar 20 de doze Pfizer disponibile in toata tara

"In primul rand, vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive thru, deci lumea deja stie ce inseamna acest lucru. Se va face in perioada urmatoare, stiu ca se va incepe probabil la Bucuresti, dar sunt sigur ca si la Cluj va fi un centru in perioada urmatoare. Vom creste fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce inseamna iarasi - creste viteza de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca in centre Pfizer pentru a permite mai multor cetateni sa se vaccineze si vom permite companiilor, operatorilor economici, sa aiba centre de vaccinare unde vom furniza vaccin in functie de zona s.a.m.d.", a mai declarat Citu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News