Cine este Maria Nitescu, demisa de la conducerea spitalului "Matei Bals". Urmasa lui Streinu Cercel, acuzata de Voiculescu de "lipsa de profesionalism si tafna"

Marti, 23 Februarie 2021, ora 11:23
Autor: Anca Olteanu
Cine este Maria Nitescu, demisa de la conducerea spitalului "Matei Bals". Urmasa lui Streinu Cercel, acuzata de Voiculescu de "lipsa de profesionalism si tafna"Maria Nitescu, fosta directoarea intermediara de la "Matei Bals" FOTO Facebook

Maria Nitescu a preluat functia de manager interimar al institutului "Matei Bals" din Capitala dupa demisia lui Adrian Streinu Cercel, ales senator PSD la alegerile din decembrie 2020. Ea a fost demisa de Vlad Voiculescu, fiind acuzata de "lipsa de profesionalism, tafna si misecuvenism".

Managerul interimar al Institutului de Boli Infectioase "Marius Matei Bals" este specialist in igiena alimentara si nutritie si conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti. In perioada 2011-2015, Maria Nitescu a fost rezident in a doua specialitate: Diabet, Nutritie, Boli Metabolice, potrivit propriului CV.

Din iunie 2010 pana in prezent, ea lucreaza ca medic primar igiena, fiind presedinta Comisiei de Nutritie si a celei de Igiena din Institutul "Matei Bals". Timp de un an, din 20 aprilie 2009 pana in 20 aprilie 2010, ea a fost directoarea Directiei de Control in Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii.

De la DSP la spitalul "Matei Bals"

In perioada 2005-2009, Maria Nitescu a fost directoarea adjuncta de sanatate publica din Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti. Anterior, din 2000 in 2005, Nitescu a lucrat ca medic primar igiena, sef birou avize - autorizatii sanitare in cadrul Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti. Ea a mai lucrat la DSP Bucuresti si intre anii 1995 - 2000, ca medic specialist igiena alimentatiei si nutritiei.

In perioada 1992-1995, Nitescu a lucrat ca medic secundar igiena alimentatiei si nutritiei in cadrul Institutului de Igiena si Sanatate Publica. Anterior, a lucrat ca medic stagiar la Spitalul Municipal Craiova.

Averea Mariei Nitescu

Nitescu are un apartament in sectorul 4 al Capitalei, un autoturism Volkswagen Golf din 2013 si datorii de 80.000 de euro, potrivit declaratiei de avere completata la finalul lunii ianuarie din 2021.

Anul trecut, ea a incasat 93.577 de lei, ca medic primar la institutul "Matei Bals", 97.816, ca conferentiar al UMF "Carol Davila" si 20.143 de lei, din contracte de prestari servicii de consiliere nutritionala si consultanta privind normele de igiena.

Demisa de Voiculescu

Maria Nitescu a fost demisa luni, 22 februarie, de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, reclamand lipsa de profesionalism, programul fix, "tafna si misecuvenism".

Ministerul Sanatatii a precizat ca a solicitat, in dimineata zilei de luni, informatii cu privire la decesul unui pacient internat in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat in Pavilionul V al Institutului National de Boli Infectioase "Prof. Univ. Dr Matei Bals" in timpul incendiului si a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov.

Initial, spitalul "Matei Bals" i-a transmis ca nu a fost niciun pacient transferat in Ilfov, apoi a revenit si a afirmat ca a existat acest pacient. Astfel, Ministerul Sanatatii a invocat "multiplele disfunctionalitati in gestionarea situatiei pacientilor internati in Pavilionul V" si a trimis Corpul de Control la institut.

Voiculescu: Lipsa de profesionalism, program fix, tafna si misecuvenism

Voiculescu a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care sa elucideze modul in care au fost gestionate transferurile tuturor pacientilor internati in Pavilionul V al Institutului National de Boli Infectioase "Prof. Univ. Dr Matei Bals" din Bucuresti, precum si comunicarea cu toate celelalte autoritati implicate.

"Astazi a fost a nu stiu cata oara cand am primit informatii eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult. Prea mult din ce inseamna "stat" in tara asta a devenit sinonim cu lipsa de profesionalism, program fix, tafna si misecuvenism.

Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucreaza in birouri - cei care ar trebui sa faca munca medicilor si a personalului medical mai usoara, mai putin birocratica, mai cu sens - este pur si simplu din alta epoca. (...) E momentul ca lucrurile sa se schimbe", a scris Voiculescu pe Facebook.

Mai puteti citi:

 Articol citit de 11056 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  dragos_66
  23.02.2021, 14:09
  Tot despre Voiculescu...
  Daca dl. Voiculescu zice ca a absolvit o facultate , sa ne prezinte foaia matricola s-o vedem si noi, sau in Austria nu se dau note la examene?
  CosmaRacoare
  23.02.2021, 13:44
  Asa cum am spus de mai multe ori,eu sunt apolitic...
  Dar nu sunt prost sau idio.t ca sa nu imi dau seama de unele mari lipsuri ale guvernului de coalitie actual.Lipsuri care se amnifesta acut la toate partidele politice ale coalitiei.Cine a numit-o pe aceasta Maria Nitescu la conducerea institutului???De ce a fost numita pina nu a fost verificata pina si la nr.de la chiloti??S-a constatat,meteahna comunista,mostenita de psd si implementata apoi si de celelalte partide politice ca urmare a prieteniei cu psd,in a numi in posturi cheie protejati,lichele,servitori,aplaudaci,si fel de fele de oportunisti si ticalosi care se gasesc din belsug pe linga politicienii nostri.Nu ca politicienii nostri ar fi niste ""sfinti""(din contra,unii sunt lichele si ticalosi prin ei insisi-ex alexe)dar au utilizat aceasta metoda si este foarte greu sa se dezbare de ea,metoda mostenita si copiata de la psd.Pentru mine insa exista o mare intrebare : vor cei din coalitie sa indrepte lucrurile,sau nu?Daca nu vor,pot sa utilizeze aceeasi metoda a psd. Au vointa,vor sa schimbe lucrurile,atunci trebuie sa inteleaga un lucru esential.In functiile cheie,directori,manageri,trebuie sa aduca oameni din afara Tarii,din Diaspora,si sa ii aleaga cu mare grija si pe astia.Toti cei care sunt in Tara sunt vulnerabili si manipulabili,pot fi usor influentati de relatiile pe care le au sau le-au avut.Exemplul cel mai bun este Nasui.Barna nu gasea un alt ministru la fel de bun dar care sa nu fie fiu de securist?Ba gasea si nici greu nu era sa agseasca.Deci si barna si nasui trebuie sa plece,si repede!toate functiile de conducere trebuie completate cu oameni apolitici si daca se poate din afara Tarii!
  Tot-la-vale
  23.02.2021, 12:56
  Nu e si șpăgara dovedita
  si condamnată, ca "specialista" Dorobăt? Nici medic cu clinică privata care căpușeaza statul, ca Musta? Nici trompete mediatice care mai mult stau prin studiurile TV, ca Tincu sau Marinescu, in loc sa vada de bolnavi? Desigur, pe ăstia nu-i demite Voiculescu Securel si nici nu ii arata cu degetul copistii de la Zoaie com. #Cat#De#Slugi#Politice#Puteti#Fi !
  Gile
  23.02.2021, 12:54
  Foarte simplu
  Este sluga slugii mafiei PSD Streinu Cercel care asculta fara cracnire de ordinele venite de la mafia PSD!
  I-a ordonat mafia PSD sa-i transmita date eronate lui Vlad Voiculescu asa a facut! Ordinul se executa nu se discuta!
  Este una din variantele de sabotaj al mafiei PSD la guvernul actual!
  Cronos
  23.02.2021, 12:29
  Femeiea trebe cautata intre picioare! Cu mare probabilitate veti
  gasi un Cercel!

  Cel mai intelectual organ al femeilor numite politic in RO est va ginul.

  Cu alte cuvinte, in Ro un va gin = creier de barbat :)))
  eu-ca
  23.02.2021, 13:02
  Gile, pile ace si simplu. Nu este PSD-ista, fraiere. AUR nici
  atit. Una din ultimile doua care conduc tara. Ce are intre picioare? Simplu. Mai mult decit Voiculrscu creier. Chiar si un cercel are mai mult creier.
  Gile
  23.02.2021, 13:11
  Foarte simplu
  Ca si cum tu sau alt sustinator al mafiei PSD stiti ce-i acela creier !
  Cand nu detii asa ceva doar presupui numai ce-i acela creier si multi sustinatori ai mafiei PSD se gandesc la ... gin cu apa tonica!
  fomofo
  23.02.2021, 11:55
  ha,ha,ha!!
  Cine este frauda numita Voiuculescu?M-am uitat si eu pe internet si este adevarat,omul asta crede ca are master, doar dupa un an de studii.Este doar un fals,un zero,ajuns intr-o functie inadecvata pregatirii lui.Dar asa cum a spus el personal,nu o sa plece niciodata de acolo indiferent de prestatia lui lamentabila
  Tot-la-vale
  23.02.2021, 12:57
  Asa e
  dar progeniturile de securisti au dreptul sa devina masteri sau doctori cand vor 😋😋😋
  cozmin
  23.02.2021, 11:45
  sa ne spalam pe maini cu sapun nemtesc
  si sa mancam ceva produs in germania..sa decontam pe firme o masina de zece ori mai scumpa produsa automat in germanica, sa nu faca prea mult efort..sa ne faca ca americanilor sa ne dea medicamente cat tot salariul lunar, ca cineva a avut inspiratia sa aduca etnia plimbareata si fara chef de munca la palat.
  eu-ca
  23.02.2021, 11:33
  Ce se intimpla vuvuzelelor? Nu infierati cu mindrie USRI--sta, PNL-
  sta, pe doamna doctor? Este prof. universitar, nu curs dec11 ani. Astia ii "incalica" pe PNL-isti.
  Cronos
  23.02.2021, 12:33
  gluma buna Ptr Ro este mai valabil ca niciodata- spune-mi cata
  politica faci, nepotul cui esti si cate dorsuri esti capabili sa lingi ca sa-ti spun cat de universitar poti ajunge :)))
  Socialistwars
  23.02.2021, 12:19
  Ba expertilor !
  .
  ULAKE
  24.02.2021, 00:18
  #LA_GHINGHIE & Hanticipate bah carnate
  Matusa tamara itzi transmite satzi moara la inaintare si sa ai parte numa de bucale paduchioase.
  Cetatzenii gagauzari (din gagauzia) au necinstito pha biata fumee, de nai mai avea parte de asa ceva.
  LUPTAdeCLASA
  23.02.2021, 23:30
  Minciuni rusesti cretine.
  .
  DUTTY
  23.02.2021, 13:05
  Ba transnistrene !
  .
  Traiannn
  23.02.2021, 11:56
  Vinovat este Streinu Cercel ! Nu poate fi vinovat un director
  de o luna de zile numit. Racilele spitalului erau din

  directoratul anterior.