Chiritoiu: Salariile a jumatate dintre angajatii Consiliului Concurentei vor scadea din cauza modificarilor fiscale

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 12:373280 citiri
Chiritoiu: Salariile a jumatate dintre angajatii Consiliului Concurentei vor scadea din cauza modificarilor fiscale
Foto: Consiliul Concurentei

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat, marti, ca incepand cu 1 ianurie 2018 salariile a jumatate dintre angajatii institutiei vor scadea ca urmare a modificarilor fiscale. Chiritoiu sustine ca cele mai mari diminuari vor fi de 20 de procente, in cazul directorilor.

"Salariile vor scadea pentru jumatate din personal. Cele mai mari scaderi vor fi la directori si la inspectorii superiori, 20% la directori si 15% la inspectorii superiori. Sunt reduceri mari. Am cerul Guvernului solutii, fie sa ne excepteze, cum au exceptat ANRE sau ANCOM, fie sa ne dea cresterea de 15% care s-a dat la cateva ministere pentru complexitatea muncii si sa ne lase sa acordam indemnizatiile de performanta pentru care avem fonduri proprii, dar sunt blocate prin lege", a declarat Chiritoiu.

Presedintele Consiliului Concurentei a precizat ca nu a primit niciun raspuns de la Guvern in aceasta problema.

Consiliul Concurentei are in prezent circa 200 de angajati, iar fondul de salarii reprezinta 85% din bugetul total al institutiei.

Comisiile de specialitate reunite au avizat marti bugetul Consiliului Concurentei, cu 34 de voturi pentru, 10 impotriva si o abtinere.Conform proiectului de buget, institutia va primi in acest an 58,1 milioane de lei, ceea ce reprezinta o majorare de 13% fata de anul trecut.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News