Chiliman: In toate tarile europene, cainii care nu sunt adoptati sunt eutanasiati

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 14:552089 citiri
Chiliman: In toate tarile europene, cainii care nu sunt adoptati sunt eutanasiati
Foto: enational.ro

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, recunoaste ca, la ora actuala, singura solutie pentru problema cainilor maidanezi este eutanasierea celor care nu sunt adoptati.

"In toate tarile din Europa exista aceasta prevedere: cainii care nu sunt adoptati intr-un anumit termen rezonabil de timp sunt eutanasiati. Pana la sfarsit este singura solutie care ar trebui adoptata si la noi", a declarat Andrei Chiliman la RFI Romania.

"La ora actuala, legislatia este una care de fapt nu ne permite noua, celor din autoritatile publice, decat sa adunam cainii de pe strada, in masura in care putem, dupa care nu putem sa-i eutanasiem decat pe cei foarte bolnavi sau pe cei care s-au manifestat foarte agresiv, dar in rest, nu putem sa luam alte masuri. Va spun din experienta pe care o am eu, in 2009 am infiintat Politia Animalelor la nivelul Sectorului 1, am infiintat si un loc unde sa adunam cainii ca sa-i sterilizam si sa-i ingrijim, sa incercam sa-i dam spre adoptie, am facut lucrul asta cu peste patru mii de caini pana in momentul de fata. Din pacate, numai vreo patru sute au fost adoptati", a mai spus primarul Sectorului 1.

In SUA, cainii fara stapan sunt eutanasiati in 3 zile. In Romania omoara oameni - Interviu

ASPA detine doua adaposturi de caini in Capitala, unul pe Bulevardul Theodor Pallady si unul in Mihailesti. In 2012, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat in localitatea giurgiuveana Uzunu cel mai mare adapost de caini din lume, numit "Dogtown". Primaria Capitalei a trimis acolo doar 150 de caini intr-un an de zile, iar in prezent in adapost se afla doar 400 de caini, in conditiile in care se estimeaza ca pe strazi ar fi circa 65.000 de caini comunitari.

Citeste mai multe despre Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, despre cainii maidanezi pe site-ul RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News