Citu, despre certificatele verzi: Daca persoanele s-au tratat acasa, dar sunt in baza de date, vor fi incluse in aceste certificate

Joi, 10 Iunie 2021, ora 20:00
Autor: Iulian Birzoi
Citu, despre certificatele verzi: Daca persoanele s-au tratat acasa, dar sunt in baza de date, vor fi incluse in aceste certificate
Premierul Florin Citu a explicat ca persoanele din baza de date vor fi incluse in certificatul verde FOTO Facebook / Florin Citu

Premierul Florin Citu a precizat joi, 10 iunie, ca vor primi certificat digital toate persoanele despre care exista documente ca au trecut prin boala, chiar daca s-au tratat acasa. "Daca nu ai sunat la DSP, nu ai sunat nicaieri, nu exista o dovada ca ai trecut prin boala", a precizat premierul.

"Daca persoanele s-au tratat acasa, dar sunt in baza de date si stim ca au trecut prin boala, vor fi incluse in aceste certificate. Dar daca sunt persoane care au trecut prin boala si nu stiu, atunci nu pot fi in baza de date, dar cele care s-au tratat acasa, sunt acolo. Solutia cea mai simpla e vaccinarea. Ne-am vaccinat si atunci nu mai exista astfel de probleme", a afirmat, joi, la Timisoara, Florin Citu.

Acesta a explicat ca si cei care s-au tratat acasa, dar au informat autoritatile, trebuie sa apara in bazele de date.

"De obicei, daca te tratai acasa si aveai simptome, sunai la DSP si te lua in evidenta, deci exista acea procedura. Daca nu ai sunat la DSP, nu ai sunat nicaieri, nu exista o dovada ca ai trecut prin boala pentru ca exista reversul medaliei, multi pot spune ca au trecut prin boala, dar nu au trecut prin boala si trebuie sa avem exact documentat", a completat premirul.

Intrebat ce se intampla cu persoanele care, desi au documente ca au fost infectate, nu apar in bazele de date, premierul a precizat: "Aplicatia se va lega de aceste persoane care sunt in baza de date si va lua informatiile direct pentru fiecare persoana. Daca sunt cazuri speciale, persoane care exista documentate care au avut boala, putem sa vedem cum pot fi introduse. Dar ar fi bizar sa nu existe in baza de date daca au avut boala".

Certificatul digital va fi implementat in Uniunea Europeana de la 1 iulie. Documentul va certifica fie vaccinarea, fie trecerea prin boala, fie existante unui test RT PCR negativ.

 Articol citit de 2854 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  RexMundi
  10.06.2021, 21:13
  serios ?
  pai mr catu ce facem moo cu cei carte le au expirat imunitatea care e de maxm 6 luni duoa ce sau injectat? cu cerfticatele verzi ? le vindem la hidroelectrica ,centrala isalnitita , nuklear electrica? ha ,ha ,ha guvern care gandeste in slow motion... vai de "guverenarea " voastra !
  Grebla
  10.06.2021, 21:05
  Misiune uindeplinita
  S-a creat inca un document pt a fi controlat .Spre binele tau, desigur ! Partidul are grija !
  Mai tin mastile pina vedeti ca Partidul a decis , spre binele tau, s a nu mai porti masca pe moment .
  Masca va reveni la Pandemia de TBC rezistent la antibiotice .
  In China au atasat in acest pasaport pina si daca ai acasa o masina pe Benzina , daca te pui in gura cu militianul ,gradul social ce cuprinde de la trecere strazii prin locuri nemarcate , pina daca ai mai avut boli de alta natura .
  Cu timpul, ca siin China , pasapoartele verzi vor fi date doar la cei ascultatori , ca iedul cel mic din capracu tri iezi .
  Vor zice toti ca e pt sanatate . Sigur ? Eu nu ma vaccinez, nuvoi avea asa pasaport si nu voi arata buletinul militianului decit daca e nevoie.
  Si sintsanatos tun . Si frumos ! Nu e legatura intre sanate si certificarea de vaccinare cu ceva ce nueste vaccin .
  Tot-la-vale
  10.06.2021, 21:01
  Extraordinar 😁😁😁
  Trolii "acreditati" vor apaluda frenetic. Comentatorii incomozi vor fi cenzurati de copiΘ™tii propagandisti in solda glabejimii 😁😁😁 Toata lumea rade, canta si danseaza. 😁😁😁 Iar unii il BEEP lui de premier
  Comentariu inadecvat