Testele antigen ar urma să fie refuzate pentru certificatul verde. Propunerea, avansată de PNL - Surse

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 17:13 2894 citiri
Persoanele care primesc prima doză ar putea avea un document provizoriu FOTO Facebook / RO Vaccinare

Discuțiile din coaliție pe tema proiectului de lege privind Certificatul verde continuă și luni, 13 decembrie.

O variantă luată în calcul este ca documentul să nu se aplice testelor antigen, potrivit unor surse politice.

PNL nu este de acord ca Certificatul verde să se aplice celor care fac testul antigen, dar ar putea să se aplice celor care fac prima doză de vaccin, iar până la a doua doză, să fie eliberat un certificat temporar, au declarat sursele politice citate de news.ro

Liberalii nu sunt de acord nici cu modificarea numelui Certificatului verde în Certificat COVID, pentru că ar produce confuzie în rândul cetăţenilor şi nici nu ar respecta prevederile europene privind introducerea acestui certificat.

Este posibil ca proiectul să includă şi posibilitatea testării la privat. Partidele vor să analizeze şi impactul bugetar al acestor prevederi, inclusiv în privinţa numărului de zile pentru testarea gratuită.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirma, săptămâna trecută, că statul ar putea asigura pentru o perioadă de 42-45 de zile testarea persoanelor nevaccinate în vederea obţinerii certificatului verde, Rafila arătându-se împotriva ”ameninţării şi şantajului”.

Rafila mai anunţa posibilitatea generării de vouchere cu valoare fixă, pe care nevaccinaţii să le poată folosi la medicul de familie sau la farmacie ori laboratoare de analize care să fie conectate la sistemul informatic naţional şi să poată genera în scurt timp certificatul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com