Cum a făcut Israel să funcționeze cu adevărat certificatul verde. Cazul celor care au trecut prin boală și nu au anunțat

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 15:09 3834 citiri
Certificat verde FOTO: Pixabay.com

Autoritățile din Israel au găsit o soluție pentru a le da oamenilor certificat de recuperare după Covid-19, chiar dacă oficial nu au fost testați pozitiv, cu ajutorul unui test serologic.

Potrivit noii politici, persoanele care au avut boala, dar nu au fost testați pozitiv oficial vor putea să dovedească prezența anticorpilor în sânge printr-un test serologic specific, cunoscut drept ”N”, scrie Jerusalem Post.

Acest tip de test identifică anticorpii declanșați de boală, spre deosebire de cei provocați de vaccinare.

Cu rezultatele testului serologic, vor putea primi un Certificat verde cu o singură inoculare de vaccin sau cu cele două doze administrate în mod obișnuit pentru a fi considerați complet imunizați, indiferent de cât timp a trecut de la vaccinare, conform Hotnews.com.

Conform regulilor generale, cei care s-au recuperat după Covid-19 sunt eligibili pentru un Certificat verde timp de șase luni de la data recuperării, dovedită printr-un test PCR. Odată ce expiră cele șase luni, au nevoie de o singură doză.

Dacă au contractat virusul COVID-19 după ce au fost deja vaccinați, nu au nevoie de o altă vaccinare.

Se consideră că o combinație între recuperarea după boală și o doză oferă o protecție foarte puternică și durabilă împotriva Sars-Cov-2.

Conform noii politici, persoanele care consideră că s-au recuperat de Covid-19 și nu doresc să primească două sau trei doze de vaccin vor putea obține un Certificat Verde după o singură vaccinare.

Testul poate fi efectuat la un laborator recunoscut de Ministerul Sănătății din Israel. Cei care doresc să îl efectueze vor trebui să plătească din propriul buzunar, iar costul acestuia poate fi cuprins între 40 și 110 euro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News