Cele mai bune moduri de a scăpa de țânțari. Nu îți vor mai crea niciodată probleme

Advertorial
Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 16:10
73555 citiri
Cele mai bune moduri de a scăpa de țânțari. Nu îți vor mai crea niciodată probleme
tantari FOTO: pexels.com

Țânțarii sunt cele mai sâcâitoare insecte. Însă, pe lângă faptul că te deranjează cu bâzâitul lor și te ciupesc, aceste insecte sunt deosebit de periculoase. Pot transmite boli grave precum malarie, West Nile, Zika sau dengue.

Din fericite există multe modalități de a scăpa de țânțari - de la insecticide și aparate repelente până la opțiuni naturale și organice, folosite de oameni de sute de ani.

Prin urmare, dacă vei să scapi de țânțarii sâcâitori din casă sau din curte, am realizat pentru tine un mic ghid îndrumător care să te ajute să alegi soluția potrivită ție.

Moduri de a scăpa de țânțarii din casă

Nimic nu este mai deranjant decât să dormi în aceeași încăpere cu unul sau mai mulți țânțari. Prin urmare, dacă în casa ta îți fac prezența aceste lighioane este momentul să iei măsuri! Iată câteva metode prin care poți scăpa de țânțarii din casă.

1. Pastile anti țânțari

Pastilele anti țânțari sunt folosite cu succes pentru uciderea acestor insecte de mulți ani de zile. Acestea sunt deosebit de eficiente omorând rapid țânțarii.

2. Aparate anti țânțari

La fel de eficiente sunt și aparatele anti țânțari. Acestea au capacitatea de a ține țânțarii la distanță de casa ta. Pot fi folosite cu succes atât în interior cât și în exterior. Pe internet găsești o mulțime de oferte pentru aparat anti insecte, profesionale, la prețuri accesibile.

3. Folosește plasă de țânțari

Dacă nu ai încă plasă la geamuri și ușa de la balcon, este momentul să-ți montezi una. Din fericire poți găsi rapid soluții ieftine pentru acest lucru. În plus, plasa nu va ține doar țânțarii la distanță, ci și alte insecte.

4. Verifică ușile și ferestrele

Dacă ai deja plasă, dar țânțarii tot intră în casa, verifică cu atenție ușile și geamurile. Este posibil să găsești goluri prin care aceștia pătrund în casă. Prin urmare se impune înlocuirea sau repararea plasei împotriva țânțarilor.

5. Folosește uleiuri esențiale

Dacă nu dorești să apelezi la pastile sau aparate anti țânțari poți folosi uleiuri esențiale care sunt naturale și nu afectează copiii sau animalele de companie. Ai nevoie de ulei esențial de lămâie, mentă, cuișoare, lavandă sau eucalipt. Amestecă câteva picături de ulei esențial într-o cană cu apă și adaugă totul într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează apoi soluția pe piele și în jurul casei sau a ferestrelor pentru a ține insectele la distanță.

6. Aprinde lumânări parfumate

Lumânările parfumate sunt, de asemenea, utile în alungarea țânțarilor. Folosește lumânări de lavandă, eucalipt sau lămâiță deoarece parfumul acestora va alunga țânțarii.

7. Arde salvie și rozmarin

Dacă ai salvie și rozmarin, pune-le într-un bol și așază bolul într-o tavă de metal. Ai nevoie doar de o crenguță de rozmarin și câteva frunze de salvie. Legă-le între ele și aprinde-le. Lasă-le să ardă în încăperea în care există țânțari. Deși pentru oameni mirosul acestora este unul plăcut, pentru țânțari este unul respingător.

Moduri de a scăpa de țânțarii din grădină

Dacă în interiorul casei este simplu să scapi de țânțari, în exterior lucrurile se complică, deoarece sunt în mediul lor natural. Prin urmare este important să apelezi la soluții anti țânțari exterior, deoarece, cele folosite în interior nu au același efect.

1. Folosește un spray anti țânțari

Primul lucru pe care îl poți lua în calcul este folosirea unui spray anti țânțari. Acesta se aplică direct pe piele și ține insectele la distanță. Este deosebit de util, în special în cazul copiilor, care adoră să exploreze prin grădină și nu stau într-un singur loc. La fel de util este și când ieșiți în parc sau pleci în vacanță și vrei să te plimbi fără grija țânțarilor. În concluzie, dacă ești părinte, cea mai eficientă soluție anti țânțari copii este un spray.

2. Plantează flori care alungă țânțarii

Plantele sunt cel mai simplu mod de a ține țânțarii departe de grădina ta. Le poți planta peste tot prin curte sau doar în locul amenajat pentru odihna. Alegerea îți aparține.

Plante anti țânțari cu o eficiență deosebită în alungarea acestor insecte sunt: lavanda, gălbenele, busuiocul, menta, salvia, rozmarinul și mușcatele.

3. Elimină apa stătătoare

Țânțarii își depun ouăle în apă stătătoare. Prin urmare dacă strângi apă de ploaie, este important ca aceasta să nu fie accesibilă insectelor. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să acoperi butoiul în care o strângi sau să o depozitezi în bidoane care se pot închide foarte bine.

4. Păstrează ordine în curte

Țânțarilor le place să se odihnească în zone răcoroase, umede și întunecate. Tunde gazonul, curăță copacii și arbuștii și asigură-te că nu lași locuri în care aceștia să se poată adăposti în voie. Aceste lucruri vor face ca gradina ta să fie mai puțin ospitalieră pentru țânțari.

5. Folosește iluminare cu LED galben

Lumina albă și becurile tradiționale atrag țânțarii ca un magnet. Prin urmare, dacă vrei să te relaxezi în voie pe terasă, fără grija țânțarilor, folosește iluminare cu LED galben. Este una dintre cele mai eficiente metode anti țânțari terasă.

6. Zațul de cafea, eficient împotriva țânțarilor

Zațul de cafea poate fi folosit cu încredere pentru a alunga țânțarii de pe terasă. Tot ce trebuie să faci este sa pui zaț de cafea uscat într-un recipient metalic și să-I dai foc. Fumul emanat va alunga rapid țânțarii. Atenție! Acest truc trebuie să fie folosit doar în exterior.

7. Aparate anti țânțari

Un aparat anti țânțari este o soluție eficientă și pentru gradină. Trebuie doar să te asiguri că ai o sursă de curent la care să-l conectezi pentru a te bucura de seri liniștite în propria grădină. Țânțarii vor fi ținuți la distanță de aparat anti țânțari iar tu te vei putea bucura de seri liniștite fără înțepături.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#tantari, #cum scapi de tantari, #scapa de tantari, #trucrui pentru a scapa de tantari , #stiri sociale