Cel mai nou film al lui Mungiu a suparat Biserica: E o rusine!

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 09:46 4933 citiri
Foto: Telecine.ro

Pelicula "Dupa dealuri", in regia lui Cristian Mungiu, este aspru criticata de Biserica din Vaslui, care eticheteaza filmul drept "o rusine a societatii".

"Cred ca acest film va aduce o imagine proasta asupra poporului roman si asupra bisericii noastre, mai ales in comunitatile si popoarele care nu cunosc realitatile noastre. Noi nu avem asa ceva.

Cazul de la Tanacu a fost un caz nefericit, iar filmul este o rusine. Asta e concluzia mea, iar eu ca roman vreau sa imi apar traditia si valorile. Sa nu credeti ca la Tanacu a fost chiar asa", a declarat preotul Vasile Parcalabu, protopopul de Vaslui, citat de Adevarul.

Regizorul Cristian Mungiu a explicat ca a ales sa isi lanseze filmul la Vaslui pentru legatura cu povestea reala din care a fost inspirata pelicula.

"Dupa dealuri" in regia lui Cristian Mungiu, propunerea Romaniei la Oscar (Video)

"Am ales Vasluiul pentru legatura care este intre intamplarea reala si cartile care inspira filmul. In clipa in care am decis sa avem o avampremiera mi-a fost imediat clar ca cel mai potrivit loc in care poate sa se desfasoare este la Vaslui. Aici am inceput acum un an documentarea si prospectia pe teren in incercarea de a fi cat mai corecti cu toti cei care au avut vreodata de-a face cu aceasta intamplare", a mentionat regizorul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News