Cea mai mare provocare a Romaniei, in viziunea lui Ponta

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 10:01
2304 citiri
Cea mai mare provocare a Romaniei, in viziunea lui Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca problema somajului este cea mai mare provocare si a afirmat ca la conferinta la nivel inalt privind ocuparea fortei de munca in Europa, desfasurata la Milano, a prezentat situatia Romaniei si legislatia in domeniu.

"Problema somajului, in special in randul tinerilor, este, din punctul de vedere nu doar al meu, ci al tuturor liderilor europeni, cea mai mare provocare pentru Europa.

(...) In Romania (...) e o mare problema, in alte tari este uriasa chiar. (...) Eu am prezentat situatia Romaniei, legislatia care a fost schimbata de vechiul guvern, dupa aceea de noi, in asa fel incat sa fie o legislatie flexibila; faptul ca am redus si taxarea muncii, dar, bineinteles, pentru Romania, cel mai important acum este sa poata sa sustina financiar programele de integrare a tinerilor, fie ca e vorba de cele finantate din fonduri europene, unde noi avansam banii din buget, fie ca este vorba de cele direct din buget", a detaliat Ponta, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Orasul din Romania cu cea mai mica rata a somajului

Potrivit prim-ministrului Ponta, in Europa, in acest moment este un grup din ce in ce mai mare de sefi de guvern, nu doar din Italia si Franta, din care face si el parte, care considera ca e foarte bine sa existe o disciplina bugetara, "dar ca orice fel de masura care incurajeaza angajarea tinerilor, orice avansuri din fonduri europene, din fonduri bugetare, scoaterea acestor fonduri alocate locurilor de munca pentru tineri din calculul deficitului, toate astea ne pot ajuta sa avem si rezultate, nu doar proiecte frumoase, care nu se finalizeaza".

In context, premierul a vorbit despre invatamantul vocational relansat in ultimii doi ani si a adaugat ca in acest caz "este vorba de un parteneriat cu sectorul privat".

Rata somajului in crestere - mai multe femei fara loc de munca

"Ideea este sa incercam sa gasim solutii ca pana la urma, fie printr-o continuare a pregatirii educationale ori prin schimbarea legislatiei, sa nu il transformam direct in somer doar pentru ca nu a luat in prima instanta Bacalaureatul", a mai spus premierul.

Totodata, el a aratat ca programul lansat de Uniunea Europeana privind garantia pentru tineri este finantat din bugetul national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Victor Ponta somaj, #Victor Ponta provocare Romania , #somaj