Ce spune seful ELCEN despre "grupul organizat" cu PNL si situatia apei calde din Bucuresti

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 16:46
4401 citiri
Ce spune seful ELCEN despre "grupul organizat" cu PNL si situatia apei calde din Bucuresti
Foto: Facebook/Electrocentrale Bucuresti ELCEN

Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, s-a intalnit miercuri cu Liviu Dragnea dupa ce presedintele PSD a sustinut ca producatorul de energie ameninta cu oprirea apei calde la presiunea "partii liberale" din guvernul tehnocrat, pentru a-i pedepsi pe bucuresteni ca au votat cu PSD la alegerile locale.

Nicolaescu i-a explicat lui Dragnea ca nu este vorba de niciun grup organizat PNL-ELCEN-Guvern, ci a fost o coincidenta faptul ca PNL a sustinut, luni, o conferinta de presa in care avertiza Primaria Capitalei ca trebuie sa rezolve datoria RADET catre ELCEN, iar apoi conducerea producatorului de energie a amenintat PMB ca 40% din bucuresteni vor ramane fara apa calda.

"I-am explicat si a inteles ca a fost o coincidenta iesirea PNL si tocmai marti a urmat o restrictionare a Distrigaz in care mi-au comunicat: 'Domn'le, fii atent ca te duc la limita de avarie'. Atunci a trebuit sa notific si eu RADET. (...)

Nu e vorba de nicio implicare, nimeni nu a facut nicio presiune asupra mea, dimpotriva, ministrul Victor Grigorescu imi comunica permanent sa am grija sa comunic bine cu Primaria, sa gasim solutia pentru a depasi acest moment", a spus Nicolaescu, intrebat daca e vorba de un grup organizat PNL-ELCEN-Guvern, asa cum a acuzat liderul PSD.

Directorul ELCEN: Situatia e sub control

Intrebat daca bucurestenii ar trebui sa fie ingrijorati ca raman fara apa calda sau caldura la iarna, directorul ELCEN a raspuns: "Eu imi asum ca nu ar trebui sa fie ingrijorati. Deocamdata, situatia e sub control".

"Este o situatie destul de dificila, din cauza faptului ca Distrigaz ne-a notificat, in urma cu doua zile, ca ne restrictioneaza presiunea la intrarea in CET Vest. Ne restrictioneaza presiunea din cauza faptului ca noi avem datorii foarte mari la ei, circa 150 de milioane si din cauza acestei sume nu mai sunt de acord si au decis sa ne intrerupa de la sase bari, cat functiona centrala, in momentele bune ale zilei si noptii, am ajuns la cinci, patru si astazi suntem la doi bari", a mai spus Nicolaescu.

El a adaugat ca e important sa fie pus in aplicare un prim titlu executoriu.

"E important ca noi sa punem in aplicare un prim titlu executoriu pe care il avem pe un protocol semnat in 2008 in care Primaria s-a aratat disponibila si si-a aratat, de asemenea, disponibilitatea maxima de a plati in trei rate momentul T 0 cand erau 750 de milioane. A platit o rata, a platit-o pe a doua, n-a mai platit a treia. Pentru a treia rata, noi am obtinut astazi titlu executoriu in instanta.

Daca acest titlu executoriu se pune in aplicare printr-un proiect de hotarare privind rectificarea bugetului RADET in Consiliul General, avem premisele sa intram in iarna cum trebuie", a mai explicat directorul ELCEN.

Nicolaescu a mai aratat ca va urma o intalnire cu primarul general, Gabriela Firea, si cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Intrebat de ce suma e nevoie pentru a remedia avariile, acesta a spus: "Noi avem nevoie intr-o prima instanta de 100 de milioane. Daca ne da in transe 50 si 50 pana la sfarsitul lunii septembrie, depasim acest moment si sunt convins ca il vom depasi".

Amintim ca distribuitorul de gaze Distrigaz a limitat debitul de gaze naturale catre Elcen din cauza neachitarii serviciului de distributie, astfel ca aproximativ 40% dintre locuitorii Bucurestiului riscau sa ramana fara apa calda, mai precis cartierele Drumul Taberei, Militari si Crangasi, dar si o parte din centrul Capitalei, a anuntat marti Elcen.

Miercuri, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus Elcen ameninta cu oprirea apei calde la presiunea "partii liberale" din guvernul tehnocrat, pentru a-i pedepsi pe bucuresteni ca au votat cu PSD la alegerile locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#ELCEN Bucuresti apa calda, #bucuresteni apa calda, #apa calda oprire , #radet