Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, spune ca pana cand Parlamentul sau, dupa caz, Guvernul se va pronunta cu privire la predarea religiei in scoli, vor fi respectate Constitutia si legea care reglementeaza acest subiect, neputand fi schimbat nimic pana atunci.
"Legat de predarea religiei in scoli, sunt mai multe lucruri care trebuie luate in calcul. In primul rand, trebuie respectate legea si Constitutia si tot cadrul institutional in care se desfasoara orele in scoli. In acest moment, avem o lege, avem o decizie a CCR si avem o procedura pe care Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, trebuie sa le parcurga", a declarat, marti, ministrul Educatiei.
Pricopie a adaugat ca pana cand nu se decide, la nivelul Parlamentului sau al Guvernului, cum se va proceda in planurile de invatamant si in procedurile din scoli, "evident ca nu se poate schimba nimic".
"CCR (Curtea Constitutionala a Romaniei - n.red.) atrage atentia asupra unui element de neconstitutionalitate, iar Parlamentul are obligatia sa il regleze. In momentul in care Parlamentul va corecta aceasta problema, evident ca ne vom supune legislatiei in vigoare", a spus ministrul Educatiei.
In 12 noiembrie, Curtea Constitutionala a decis ca obligatia de a face cerere pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie, prevazuta in Legea educatiei, este neconstitutionala, oficiali ai Curtii precizand ca, urmare a hotararii, o astfel de solicitare va trebui facuta doar de cei care vor sa studieze disciplina.
La o zi dupa decizia Curtii, reprezentantii Patriarhiei spuneau despre aceasta ca este "discriminatorie si umilitoare pentru ora de religie".
Tot Patriarhia Romana cere Senatului sa respinga proiectul legislativ prin care deputatul Remus Cernea propune inlocuirea disciplinei Religie cu Etica si cultura civica in invatamantul primar, gimnazial, liceal si profesional, ca parte a trunchiului comun, si acordarea de calificative la Religie.
Patriarhul Daniel cere Senatului sa respinga legea care scoate religia din scoli
In sprijinul acestei solicitari, Patriarhia a mentionat si argumentul ca "este obligatorie prezenta Religiei printre celelalte discipline din schema orara, dar nu este obligatorie participarea elevilor" la aceasta ora.
"Statutul actual al Religiei in invatamantul public este conform cu legislatia romaneasca si se afla in multe tari ale Uniunii Europene", a subliniat, intr-un comunicat de marti, Patriarhia.
Articol citit de 4544 ori
Aduni puncte si rezervi prima pozitie
Faci parte din Comunitate
"am ajuns sa imi fie rusine sa spun ca sunt roman oriunde merg in lumea asta"
"imi este rusine sa spun strainilor cum am trait in Romana ,in comunism si dupa flamand si sarac si atunci si in capitalismul romanesc"
Asa cum afirma un preopintent mai sus, ori ca,
“Mai marii popilor sufera de "sindromul Tanacu ….Vor sa puna tara pe cruce ca sa o jupoaie mai bine".
Nu romanii au inventat comunismul, nu romanii l-au implementat: injectarea ideilor comuniste s-a facut asupra poporenilor mioritic asa cum s-ar fi facut asupra oricarui popor asuprit, ocupat. Forte mult mai mari din exterior au implantat comunismul din Romania. Intelegerile la nivel inalt din 1945-1947 au fost:
Romania este destinata sa traiasca in tarcul cu sarma ghimpata al lui STALIN. Dca n-ar fi fost asa, Romania ar fi continuat sa aiba o economie de piata reala, mai eficienta decat Elvetia. Se stie bine ca leul romanesc avea valoare si stabilitate la paritate cu francul elvetian – desi Romania era in stare de razboi in anii de inceput ’40.
Dup ace ne-a fost bagat pe gat comunismul la sfarsitul anilor ’40, ne-a fost introdusa cu sila econimia de piata in ’89. Nimic nu se poate realiza cu spor daca nu esista un PLAN, daca nu sunt antrenati specialist, lucratori ca sa faca un lucru prodesional; Privatizarea sa-a facut , ca sa folosesc un euphemism “la plesneala", fara plan – fara supraveghere din partea unei forte politice mature, profesioniste, patrioate. Forte mult mai mari au introdus HAOSUL POLITIC ABSOLUAT in '89 - importul de "revolutie (comunistaa)" si "contrarevolutie comunista" au avut consecinte catrastofale, si foarte neproductive. Evolutia naturala politica, fara lovitura de stat din decembirie ar fi condus la progrese mult mai rapide, la privatizarea cu eficienta a intreprinderilor socialiste, fara sincope for anihiloarea valorilor (asset-urilor) create cu greu, cu sacrificii in timpul "epocii de aur". DOVADA: Republica Populara Chineza a reusit sa devina prima economie a lumii intr-un sfert de veac, NUMAI intr-un sfert de veac. Vidul politic a starnit LACOMIA, instinctele primare ale fiintei umane - oricare ar fi ea de pe mapamont. Malta a hotarat pentru Romania, "e liber la furt". EVolutia naturala spre economia de piata ar fi stabilit principii economice corecte prin SCOLARIZAREA econimistilor insarcinati cu strategia si tactica privatizarii. FSN NU A FOST partid politic, ci o adunatura de indivizi care actionau haotic, in interes personal.....etc.