Ce mai fac Botic si Sabrina, catelusele adoptate de Ziare.com (Video & Foto)

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 11:49
3527 citiri
Ce mai fac Botic si Sabrina, catelusele adoptate de Ziare.com (Video & Foto)

Redactia Ziare.com a adoptat la distanta, in martie anul trecut, doua cateluse, pe Botic (foto stanga) si Sabrina, fiecare cu problema ei: prima - bolnava, iar a doua - nu tocmai prietenoasa cu oamenii.

Fundatia care le are in grija, Asociatia "A doua sansa", nu a reusit in cele 10 luni care au trecut sa le dea spre adoptie clasica pe cele doua cateluse si acestea se afla inca in tarcurile adapostului de la marginea Bucurestiului.

Salveaza o viata! Ziare.com a adoptat-o pe Botic

Totusi, cei de la asociatie fac eforturi pentru patrupede. Incearca sa o duca la un dresaj de socializare pe Sabrina si au facut un eveniment pe Facebook pentru a strange bani.

"Pe Sabrina vrem sa o dam la un dresaj de socializare si am facut un eveniment de strangere de fonduri, pentru a plati cazarea la dresor. Nu o va adopta nimeni fara dresaj, e cam salbaticuta. Acum nu se poate pune mana usor pe ea, este mai speriata, ii e frica", ne-a declarat Ioana Diaconu, presedintele asociatiei, adaugand ca Sabrina este totusi sanatoasa si mananca foarte mult.

Botic, tot bolnava

In ceea ce o priveste pe Botic, care sufera de o boala de inima, cei de la fundatie ne-au spus ca nici ea nu a fost adoptata, din cauza afectiunii medicale, pentru care ia inca tratament.

Povestea lui Botic este trista. A ajuns in adapostul din Glina al Asociatiei "A doua sansa" in 2007, cand era doar un puiut. De atunci nu a cunoscut altceva in afara de tarcul in care a fost tinuta.

Este extrem de jucausa si energica. Mereu incearca sa ii impresioneze pe voluntarii adapostului cu noi trucuri pe care le nascoceste in micul ei tarc, mereu incearca sa atraga atentia si sa fie mangaiata.

"Ia pastile, boala nici nu a avansat, nici nu s-a vindecat, dar exista sanse sa se faca bine", a spus Diaconu, mentionand ca Botic sta singura intr-un tarc foarte mare, pentru ca nu mai accepta alti caini langa ea.

In schimb, cu oamenii se intelege foarte bine, este prietenoasa si plina de afectiune.

"Este singura acum, am vrut sa-i punem un baietel, dar l-a luat la bataie. Sta singura in ditamai tarcul", a explicat reprezentanta asociatiei, in contextul in care padocul adaposteste in total 247 de caini, care abia asteapta sa fie luati acasa de cineva.

Desi n-am putut sa o luam pe Botic in redactia noastra, asta nu a insemnat ca nu am incercat sa o ajutam. Am adoptat-o la distanta in martie 2014 si am contribuit lunar la intretinerea ei, sperand ca se va face bine, iar povestea ei se va termina frumos. La fel si in cazul Sabrinei, care speram ca isi va rezolva "problemele de comportament" si isi va gasi un stapan mai mult decat online.

Asociatia ne-a multumit pentru acest lucru pe pagina sa de Facebook.

Ioana Diaconu ne-a mai zis ca unii caini sunt mai norocosi, altii mai ghinionisti. De exemplu, "cainii negri nu prea au succes, mai greu, poate ca nu place oamenilor culoarea", insa puii sunt adoptati mai usor.

Pasi de urmat pentru adoptia la distanta

Adoptia la distanta este o solutie pentru oricine vrea sa ajute un caine, dar nu are spatiul sau timpul suficient pentru a-l creste in casa. Tot ce trebuie sa faceti este sa cautati asociatiile care se ocupa cu asa ceva, sa va alegeti un caine de pe site sau sa vizitati adapostul si sa dati un mail sau un telefon persoanelor de contact. Pentru o suma de circa 50 de lei pe luna (daca vreti sa dati mai mult este cu atat mai bine), maidanezii din adaposturi se pot bucura de o viata mai buna.

Salveaza o viata - Adopta la distanta un caine! - Iata pasii de urmat

Odata adoptat, veti primi informatii despre animal de cate ori doriti si il puteti vizita. Important este faptul ca toate aceste animale au carnete de sanatate, asa ca nu exista niciun pericol pentru sanatatea voastra atunci cand mergeti sa ii vedeti. In plus, asociatiile asigura ca toti cainii sunt prietenosi si dornici de joaca.

Foto/Video: Facebook/Asociatia "A doua sansa"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Ziare com Botic, #caine adoptat distanta, #adoptie distanta, #Botic adoptat distanta, #Sabrina adoptat distanta , #caini vagabonzi