Ce cred bucurestenii despre primarii din Bucuresti - sondaj CURS

Joi, 26 Mai 2011, ora 12:57
5699 citiri
Ce cred bucurestenii despre primarii din Bucuresti - sondaj CURS

Peste 50% dintre bucuresteni sunt nemultumiti de modul in care este administrata Capitala, insa in acelasi timp sunt satisfacuti de activitatea primarilor de sector, dar si de cea a edilului general Sorin Oprescu, arata ultimul sondaj CURS obtinut joi de Ziare.com.

61% dintre bucuresteni sunt nemultumiti de modul in care este administrata Capitala, in timp ce doar 39% sunt satisfacuti de modul in care merg lucrurile, arata sondajul CURS realizat in perioada 13 - 14 mai, volumul esantionului fiind de 400 respondenti cu varste de 18 ani si peste.

Desi nu le convine modul in care merg lucrurile in Bucuresti, bucurestenii sunt multumiti de activitatea primarului general Sorin Oprescu. 66% dintre bucuresteni sunt multumiti de munca pe care o depune edilul.

62% dintre cei care locuiesc in sectorul 1 sunt multumiti de activitatea lui Sorin Oprescu. Edilul general are mai multi simpatizanti in sectorul 2 - adica 72%, 79% din sectorul 3, 54% din sectorul 4, 66% din sectorul 5 si 66% din sectorul 6.

Bucurestenii sunt multumiti si de activitatea pe care o desfasoara primarii de sector.

86% dintre cei care locuiesc in sectorul 1 sunt multumiti de modul in care Andrei Chiliman isi face treaba, in timp ce doar 8% sunt nemultumiti. 69% dintre cei care au o locuinta in sectorul 2 sunt multumiti de activitatea lui Neculai Ontanu si doar 31% - nemultumiti.

74% dintre cei care locuiesc in sectorul 3 sunt multumiti de modul in care Liviu Negoita isi desfasoara activitatea, in timp ce doar 26% sunt nemultumiti.

La 90% dintre respondentii care au o locuinta in sectorul 4 le convine modul in care isi face treaba Cristian Popescu Piedone si doar 10% - nemultumiti. Piedone este de altfel cel mai apreciat primar din Bucuresti.

56% dintre cei care locuiesc in sectorul 5 sunt multumiti de activitatea lui Marian Vanghelie in timp ce 44% nu sunt incantati de acesta.

Cel mai prost la capitolul satisfactie a electoratului sta edilul sectorul 6. Activitatea lui Cristian Poteras multumeste doar 32% din locuitori in comparatie cu 68% nemultumiti.

Per total, 67% dintre bucuresteni sunt multumiti de activitatea primarilor de sector si doar 33% sunt nemultumiti.

Sondajul CURS a fost comandat de GMP, modul de intervievare a fost fata-in-fata, la domiciliul respondentilor; iar marja teoretica de eroare la nivelul intregului esantion este de +/-4.9% la un nivel de incredere de 95%.

Sociologul Sebastian Lazaroiu sustine ca nu este de mirare ca bucurestenii sunt multumiti de primarii de sector si de cel al Capitalei, dar nu de administrarea orasului, deoarece modul de organizare ii impiedica pe acestia sa puna in aplicare o viziune de administrare care sa dea si rezultate.

"Fiecare primar isi face treaba in cutiuta lui... Oprescu vede tot, dar nu are puterea sa faca nimic. In fapt, Capitala este lipsita de o viziune, nu pentru ca Oprescu, Videanu sau Basescu nu au avut-o, ci pentru ca modul actual de organizare i-a impiedicat sa o puna in practica. Toti si-au facut treaba ca primari, dar capitala nu-si face treaba", explica sociologul potrivit Evenimentului Zilei.

Sebastian Lazaroiu afirma ca Bucurestiul este ca un "automobil care are toate piesele functionale, numai ca roata e pusa in locul volanului, motorul actioneaza doar stergatoarele de parbriz, luminile se aprind doar in interiorul masinii".

"N-as mai vrea sa vorbesc de "vamesii" din consiliile de sector, alesi pe liste de partid. Sunt convins ca dupa ce autoritatile au inceput sa ii ia la intrebari pe vamesii de la granite, dupa 20 de ani, va veni curand si randul" vamesilor" din consiliile locale. Cei care nu misca un deget fara sfanta spaga. Cei care cer de la obraz ploconul pentru cea mai nesemnificativa autorizatie", mai sustine sociologul Sebastian Lazaroiu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#sondaj CURS Bucuresti, #multumiti activitate primari , #Bucuresti
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Are cineva o explicatie pentru aceasta sustinere, de parca am fi in comunism?
Poza veni-vidi-ciuciu
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Fii sigur ca bucurerstenii pufnesc in ras cand vad acest sondaj )))