Câte locuri de muncă sunt vacante în România. Topul domeniilor cu cele mai multe oferte

Miercuri, 18 August 2021, ora 10:48
5312 citiri
Câte locuri de muncă sunt vacante în România. Topul domeniilor cu cele mai multe oferte
Cele mai multe joburi sunt disponibile in Sanatate/ FOTO Pixabay

Aproape 40.000 de locuri de muncă sunt vacante în România, în al doilea trimestru din acest an. Numărul e în creștere cu 1.100 față de trimestrul anterior, anunță Institutul Național de Statistică.

”În trimestrul II 2021, numărul locurilor de muncă vacante a fost 39.500, în creştere cu 1.100 faţă de trimestrul anterior. Rata locurilor de muncă vacante a fost 0,80%, în creştere cu 0,01 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent. Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2020, rata locurilor de muncă vacante a crescut cu 0,09 puncte procentuale, iar numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 5.300”, arată datele INS.

În trimestrul II 2021, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (2,05%), activităţi de spectacole, culturale şi recreative (1,75%), respectiv sănătate şi asistenţă socială (1,59%).

În industria prelucrătoare s-a concentrat circa o cincime din numărul total al locurilor de muncă vacante (8.000 locuri vacante), cu o valoare a ratei de 0,73%. Sectorul bugetar2 a însumat puţin sub o treime din numărul total al locurilor de muncă vacante.

5.800 locuri vacante s-au regăsit în sănătate

Astfel, 5.800 locuri vacante s-au regăsit în sănătate şi asistenţă socială, 5.700 locuri vacante în administraţia publică, iar 800 de locuri vacante în învăţământ.

La polul opus, rata locurilor de muncă vacante a înregistrat cele mai mici valori în învăţământ şi alte activităţi de servicii (0,23% pentru fiecare în parte), respectiv în industria extractivă (0,26%).

Cele mai puţine locuri de muncă vacante s-au regăsit în tranzacţii imobiliare, alte activităţi de servicii, respectiv industria extractivă (100 locuri vacante pentru fiecare în parte).

Curățenia de primăvară, beneficii uimitoare pentru sănătate!
Curățenia de primăvară, beneficii uimitoare pentru sănătate!
Poate părea o corvoadă doar când stai să te gândești cum să faci curățenia, dar, în realitate, odată ce ai intrat în priză și începi să faci ordine în casă pentru a sărbători...
Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Când te gândești la slăbit ai în minte numai diete care mai de care mai drastice și ore în șir de transpirat la sală. Dar dacă ți-am spune că poți slăbi la fel de bine și în somn?...
#locuri de munca, #joburi, #sanatate, #domenii , #somaj