Castelul Corvinilor devine centru de vaccinare pentru turisti si localnici. Cele doua seruri pentru care pot opta doritorii

Sambata, 15 Mai 2021, ora 14:18
Autor: Alina Toma
Castelul Corvinilor devine centru de vaccinare pentru turisti si localnici. Cele doua seruri pentru care pot opta doritorii
Castelul Corvinilor, Hunedoara FOTO Pixabay

Doua fluxuri de vaccinare impotriva COVID-19 au fost deschise, sambata, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, aici fiind asteptati sa se imunizeze, fara programare, atat turistii care viziteaza monumentul istoric, cat si localnicii.

Cei care doresc sa se vaccineze pot opta intre serul produs de JohnsonJohnson, care se administreaza intr-o singura doza, si cel produs de Pfizer-BioNTech, pentru care este nevoie de o doza de rapel.

"Am pregatit 1.000 de doze de vaccin pentru cei care doresc sa se imunizeze, la acest sfarsit de saptamana, la centrul deschis la Castelul Corvinilor. Majoritatea celor care s-au vaccinat la primele ore ale diminetii au preferat vaccinul JohnsonJohnson, dar avem pregatite si doze de la Pfizer-BioNTech", a declarat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

El a mentionat ca in urma discutiilor purtate cu primarul municipiului Hunedoara, Dan Boboutanu, centrul de vaccinare de la Castelul Corvinilor va functiona la fiecare sfarsit de saptamana, in urmatoarea luna de zile.

Potrivit Primariei Hunedoara, la centrul deschis la Castelul Corvinilor se pot vaccina atat cetateni romani, cat si cetateni straini, indiferent de localitatea de domiciliu. In cazul cetatenilor straini, este necesar ca acestia sa aiba rezidenta in Romania.

Accesul in centrul de vaccinare si efectuarea vaccinului nu sunt conditionate de vizitarea Castelului Corvinilor.

Centrul de la Castel va functiona in zilele de sambata si duminica, intre orele 9,00 - 20,00.

 Articol citit de 2011 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  ciuma.rosie
  15.05.2021, 15:42
  Exista centre de vaccinare…
  ….in zona rurala unde se vaccineaza 10 persoane pe zi, dar se incaseaza mii de lei pe zi de catre personalul medical. S-a creat o mafie in randul medicilor care se duc in aceste centre, NU fac absolut nimic si incaseaza pentru o zi la “ plaja" 1000 de lei (12 ore).
  Tot-la-vale
  15.05.2021, 16:40
  MAfia medicala
  Acum s-a creat? Nu. Aceasta clică sanitara a fost, este si va fi o banda majoritar alcatuita din mafioti, spăgari, incompetenti si putori, capuse ale spitalelor-cocina de stat, interesata doar de malai si buzunarul propriu, cu mii de morti pe constiinta lor de criminali. Nu degeaba Romania e tara cu cea mai mica speranta de viata din UE.