Casatorii gay in Romania: Ministrul Justitiei vorbeste despre o lege in acest sens

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 06:265426 citiri
Casatorii gay in Romania: Ministrul Justitiei vorbeste despre o lege in acest sens
Foto: Arhiva (B1TV)

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca in Romania a fost "o evolutie spectaculoasa" a mentalitatii privind relatiile dintre persoane de acelasi sex, precizand ca se pune problema dezbaterii unei legi care sa permita casatoria.

In cadrul dialogului cu cetateni romani si bulgari organizat, joi, la Ruse, o participanta din Romania a sustinut ca membrii comunitatii LGBT sunt considerati "cetateni de mana a doua" in unele state, opinand ca in Romania cel mai probabil se va respinge o propunere ce reglementeaza familiile homosexuale.

Prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, a precizat ca sustine drepturile LGBT, amintind ca in calitate de parlamentar olandez a solicitat adoptarea legii ce permitea casatoriile intre persoane de acelasi sex.

"Noi am fost prima tara din lume ce a acceptat acest lucru, intr-un moment in care celelalte tari spuneau ca e o nebunie. Daca priviti ce s-a intamplat de atunci, e remarcabil (...) Fiecare stat membru trebuie sa hotarasca pentru sine si eu sper ca exemplul unor state poate sa influenteze si restul statelor unde nu exista progrese in acest sens. Inteleg ca uneori dureaza mai mult, nu poti forta lucrurile, dar poti sa vorbim despre asta", a spus oficialul european.

Timmermans a reamintit ca CE nu are atributii in acest sens, dar poate sustine cauza.

"Nu s-a intamplat nimic rau in lume de cand sunt permise casatoriile intre persoane de acelasi sex (...) Pot fi parinti extraordinari pentru copii, nu exista dovezi impotriva, iar un copil are nevoie de parinti iubitori", a mai spus prim-vicepresedintele Comisiei Europene.

Casatorii gay in Romania? Vocea politicianului: Intre un firav "poate" si un oripilat NU

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a precizat ca in urma cu ceva ani de zile in Romania relatiile dintre persoane de acelasi sex erau considerate infractiune.

"Acum ne punem problema sa dezbatem o lege care sa permita casatoria. Deci e o evolutie de mentalitate as spune incredibila in ultimii ani si in Romania", a afirmat Cazanciuc.

El a mai spus ca exista o autoritate care sanctioneaza de fiecare data orice forma de discriminare in aceasta materie.

Casatoriile gay, interzise prin Constitutie: Nimeni nu s-a opus in comisie

"Avem o evolutie spectaculoasa in ultimii ani, sunt in continuare chestiuni de mentalitate care trebuie dezbatute in spatiul public", a subliniat Cazanciuc.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii