Casa Nationala de Asigurari de Sanatate ar putea da faliment in doi-trei ani

Luni, 28 Martie 2011, ora 23:162254 citiri
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate ar putea da faliment in doi-trei ani

In lipsa controlului la consumul de medicamente exista riscul ca in doi-trei ani Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sa dea faliment si astfel sa nu mai poata fi asigurat tratamentul bolnavilor, sustine Lucian Duta, presedintele CNAS.

"Cred ca principala functie a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate este aceea de a asigura accesul pacientilor la tratament si la servicii medicale pe termen lung. Asa cum stau lucrurile tehnic, nu exista control asupra consumului de medicamente. In aceste conditii, exista riscul ca in doi-trei ani CNAS sa dea faliment. Acest lucru ar insemna ca Romania sa nu mai poata asigura tratament", a declarat Lucian Duta, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, printre preocuparile de baza ale conducerii CNAS se numara si grija fata de banii pacientilor si asigurarea parghiilor pentru "sustenabilitatea" sistemului sanitar.

"Faptul ca incercam sa avem grija de banii pacientilor este o dovada a interesului maxim pe care il avem fata de sustenabilitatea sistemului sanitar", a adaugat presedintele CNAS.

Lucian Duta a mai precizat ca ar vrea ca si Colegiul Medicilor din Romania sa participe, impreuna cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, la gasirea unor solutii reale si transparente de finantare a serviciilor de sanatate.

"Mi-as dori ca si Colegiul Medicilor sa participe impreuna cu noi la gasirea unor solutii reale si transparente de finantare a serviciilor de sanatate si mai ales la eliminarea coruptiei care exista in sistemul sanitar. Atat timp cat Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS) este constituit pe principiul solidaritatii, si consumul de medicamente trebuie sa se faca pe principiul solidaritatii. Nu putem consuma la nesfarsit mai mult decat avem", a subliniat Duta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News