Cartarescu apara generatia Facebook: Pustiul meu pluteste pe Internet. Nici el, nici colegii lui nu mi s-au parut vreodata imbecili

Sambata, 27 August 2016, ora 13:0211050 citiri
Cartarescu apara generatia Facebook: Pustiul meu pluteste pe Internet. Nici el, nici colegii lui nu mi s-au parut vreodata imbecili
Foto: Facebook / Mircea Cartarescu

Mircea Cartarescu ia apararea "generatiei Facebook", atacata recent de rectorul Universitatii Babes Bolyai (UBB). Scriitorul spune ca tinerii nu mai citesc la fel de mult ca parintii lor, poate, dar asta nu ii face imbecili pentru ca ei navigheaza in alte medii.

Reactia vine dupa ce ectorul Universitatii "Babes Bolyai" (UBB), Ioan Aurel Pop, a declarat ca oamenii lipsiti de cultura generala si de orizont artistic, capabili sa rezolve doar probleme limitate, alcatuiesc generatia Google, Facebook si SMS.

"Sa vezi din tot miracolul lumii din ultimele decenii doar imbecilii de pe Facebook (care erau, slava Domnului, destui si-n lumea cartii, a catedralelor si-a pesterilor si-or sa fie tot atatia pe Proxima b, dac-o s-ajungem candva acolo) inseamna sa iei un suparator produs secundar drept esenta schimbarilor", a replicat intr-un comentariu pe Facebook Mircea Cartarescu.

Scriitorul mai spune ca el personal nu crede in ipoteza conform careia "exista o conspiratie pentru idiotizarea tinerelor generatii ca sa fie manipulate mai usor".

"Cred doar ca omul se schimba, cum s-a mai schimbat de cateva ori in istorie. Tinerii nu mai citesc la fel de mult ca parintii lor, poate, dar navigheaza in alte medii cu o dexteritate pentru mine uimitoare si inimitabila. Pustiul meu scrie pe claviatura de trei ori mai repede ca mine, computerele n-au secrete pentru el, umbla pe skype, pe what's up, pe you tube si pe alte chestii de zici ca pluteste si va jur ca nici el, nici colegii lui nu mi s-au parut vreodata imbecili spalati pe creier.

In plus, si ma opresc aici, noi, cei care-avem o varsta, am avut sansa noastra in lume. Ne-am dat masura in bine si-n rau. Astazi sunt altii in punctu-n care-am fost noi acum mai multe decenii. Sa nu vedem in ei decat o umanitate decazuta de la standardele noastre - vai, cateodata conservator-nationaliste - mi se pare un lucru urat si trist. Sansa lor e acum, si ei nu vor trai si nu vor gandi ca noi, desi poate ne vor duce viata si gandurile mai departe", a mai scris Mircea Cartarescu.

Comentarii
Constant
rank 5
4lea
rank 5
Nici el, nici colegii lui nu mi s-au parut vreodata ***... pai