Carrefour retrage de la vânzare un produs alimentar periculos pentru sănătate. La ce riscuri sunt expuși consumatorii

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 16:594173 citiri
Carrefour retrage de la vânzare un produs alimentar periculos pentru sănătate. La ce riscuri sunt expuși consumatorii
Tobă retrasă de la comercializare de Carrefour FOTO / ANPC

Retailerul Carrefour România SA recheamă de pe piață și retrage de la consumatori toba de porc ”Drag de România”, ca urmare a evidențierii prezenței bacteriei Listeria monocytogenes.

”Vă informăm că societatea MARCEL S.RL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Denumire produs: TOBA DE PORC DRAG DE ROMÂNIA Cod EAN: 2955660000000 Lot/DLC: 004091121 / 24.12.2021 Lot/DLC: 004121121 / 27.12.2021”, indică un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

Persoanelor care deţin produse din aceste loturi li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

”Persoanele care au consumat produsele menţionate mai sus şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se arată în anunţ.

Lista magazinelor din care ar fi putut fi achiziţionat produsul poate fi consultată pe pagina ANSVSA.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News