Incepe etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice. Ce produse pot fi achizitionate

Vineri, 04 Iunie 2021, ora 07:20
3648 citiri
Incepe etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice. Ce produse pot fi achizitionate
Programul Rabla pentru electrocasnice intra in etapa a doua/ FOTO Pixabay

Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice incepe astazi, iar in cadrul acesteia, pana in 18 iunie, se pot genera vouchere pentru televizoare, laptopuri si tablete. Voucherele sunt in valoare de 400 de lei pentru televizoare, 500 de lei pentru laptopuri si 300 de lei pentru tablete.

Potrivit Ministerului Mediului, incepand de la ora 10.00, se vor putea genera vouchere pentru urmatoarele tipuri de electrocasnice: televizoare, laptopuri si tablete.

Pana cand dureaza etapa a doua

Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice se va desfasura pana in 18 iunie.

Programul are anul acesta un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare din istoria sa, estimandu-se peste 200.000 de beneficiari.

In total, sunt eligibile noua categorii de produse: masini de spalat rufe, masini de spalat vase, aparate frigorifice, uscatoare de rufe, aparate de aer conditionat, televizoare, aspiratoare, laptopuri si tablete.

Persoanele care doresc sa beneficieze de oricare dintre cele noua categorii de echipamente trebuie sa intre in platforma de pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu si sa isi genereze contul de utilizator.

Programul a fost structurat in trei etape. Etapa 1 (21 mai - 4 iunie), pentru masini de spalat rufe, masini de spalat vase si aparatele frigorifice, Etapa 2 (4-18 iunie), pentru televizoare, laptopuri si tablete, Etapa 3 (18 iunie - 2 iulie), pentru aparate de aer conditionat, uscatoare de rufe si aspiratoare.

Ce sume pot fi acordate

Sumele care se asigura sub forma unor vouchere vor fi urmatoarele: 400 de lei pentru masini de spalat rufe, 400 de lei pentru masini de spalat vase, avand cel putin noua clasa energetica D, la masinile de spalat rufe cel putin clasa energetica C, 400 de lei pentru aparatele de aer conditionat care trebuie sa fie in cel putin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lazi frigorifice, congelatoare clasele energetica cel putin E, 400 de lei pentru televizoare, avand cel putin clasa energetica E, 400 de lei pentru uscatoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul sa fie mai mic de 43 kilowatti ora pe an si 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete.

"In editia trecuta au fost probleme in momentul inscrierii beneficiarilor, sistemul a cedat, motiv pentru care am regandit acest sistem si in prima faza, printr-un proces foarte simplu se vor inregistra beneficiarii in sistemul informatic. Trebuie sa mentioneze nume, prenume, localitate, judet, cod numeric personal, adresa de email si numar de telefon valid si are optiunea de a incarca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate si o declaratie pe propria raspundere ca punem la dispozitia AFM datele personale", afirma ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#rabla, #electrocasnice, #programe, #Rabla pentru electrocasnice , #rabla electrocasnice