Campeanu: Am propus scaderea CAS cu 5% la angajator

Luni, 28 Mai 2012, ora 14:181538 citiri
Campeanu: Am propus scaderea CAS cu 5% la angajator

Guvernul are in vedere o reducere a contributiilor sociale la angajator din 2013, a anuntat, luni, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, la prezentarea unui studiu al PricewaterhouseCoopers Romania.

"Este posibil ca, din 2013, sa fie reduse contributiile sociale la angajator. Noi am propus scaderea cu 5 la suta a CAS la angajator, din 2013. Am corelat acest lucru si cu cresterea salariului minim pe economie. Dupa calculele noastre a rezultat ca vom avea deficit bugetar doar pe o perioada mica de timp si la un nivel scazut. Eventual va fi si un impozit mai mic pe salarii la cei cu castiguri foarte mici", a aratat ministrul Mariana Campeanu, intr-o conferinta organizata luni.

Mariana Campeanu a subliniat ca noul Guvern are nevoie de timp pentru a aplica noi masuri pe piata muncii.

"Este clar ca in acest interval de timp scurt, de sase luni, nu se pot face modificari majore. Bugetul a fost construit intr-un anumit mod. Este intr-un impas pentru ca banii au fost cheltuiti neeficient de fosta guvernare.

Vrem sa putem construi un program de guvernare care incepand din ianuarie anul viitor sa poata fi aplicat imediat. Acum trebuie creata posibilitatea aplicarii legilor existente, care nu se pot aplica asa cum sunt acum. Ma refer la legea salarizarii, legea invatamantului, care au fost adoptate prin asumare. Acestea trebuie astfel facute incat sa poata ajuta si mediul de afaceri", a subliniat Mariana Campeanu.

Aceasta a aratat ca autoritatile doresc ca dialogul social sa devina functional, pentru ca de trei ani si jumatate acesta nu functioneaza.

"Vineri ne-am intalnit cu reprezentantii IMM. Avem un proiect de creare a unor programe amanuntite pentru cresterea gradului de ocupare pe care l-am distribuit sindicatelor si patronatelor. S-a creat un post special in minister, de ministru delegat, care sa tina legatura cu mediul de afaceri si sindicatele. Au fost greseli legislative care trebuie corectate, cum a fost cea a impozitului forfetar", a subliniat Mariana Campeanu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News