Cainii fara stapan din Galati vor fi antrenati pentru terapie

Marti, 02 Aprilie 2019, ora 16:092421 citiri
Cainii fara stapan din Galati vor fi antrenati pentru terapie
Foto: Arhiva Ziare.com

La Galati incepe un proiect inedit prin care cainii fara stapan vor fi antrenati pentru a deveni caini pentru terapie.

Campania face parte dintr-un proiect al Primariei Galati, realizat impreuna cu Animal Society si Four Paws.

"Campania va tine doi ani, isi propune reducerea numarului de caini fara stapan de pe strazi si antrenarea unor caini pentru a lucra in scopuri terapeutice", a explicat, pentru Mediafax, Biroul de Presa al Primariei Galati.

Proiectul a inceput cu etapa de sterilizare.

"Prima etapa in care cainii de rasa comuna pot fi adusi pentru sterilizare gratuita se desfasoara incepand de maine, 3 aprilie, si pana pe 25 aprilie. Programul in care vor avea loc sterilizarile gratuite este zilnic, de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 17.00, la padocul Ecosal, pe strada Zimbrului nr.1. Pentru programari, sunati la 0786.046.868.

Tot in aceasta perioada va fi demarata si campania de #constientizare si#implicare_activa in gestionarea problemei cainilor comunitari. Astfel, vor fi organizate dezbateri si vor fi elaborate planuri de actiune alaturi de reprezentanti ai mediului academic, asociatii de proprietari, medici veterinari, organizatii non-guvernamentale, organizatii studentesti, elevi, care ne dorim sa raspunda pozitiv invitatiei noastre. Partenerii nostri au adus astazi in sala cainii comunitari antrenati de ei pentru a fi utilizati in terapiile pentru copiii cu dizabilitati si chiar batranii institutionalizati", a anuntat primarul Ionut Pucheanu pe Facebook.

Reprezentantii asociatiei Animal Society sustin intr-un mesaj pe Facebook ca aceasta este mai mult decat o simpla campanie de sterilizare si ca acum fac "doar primul pas catre un Galati nu doar fara caini tristi si lipsiti de stapan in el, ci catre un Galati mai modern, mai progresist, mai tolerant si mai atent si bland cu toti locuitorii sai, fie ei bipezi sau patrupezi".