Buget uluitor alocat pentru sărbătorile de iarnă într-un oraș din Moldova. 10.000 de euro doar pentru artificii

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 22:10
2697 citiri
Buget uluitor alocat pentru sărbătorile de iarnă într-un oraș din Moldova. 10.000 de euro doar pentru artificii
Ghirlandele luminoase din Bacău vor fi înlocuite cu altele noi FOTO Facebook/rimăria Bacău

Consilierii locali din municipiul Bacău au fost de acord luni, în cadrul unei ședințe extraordinare convocată de primarul orașului, pentru rectificarea bugetului local, cu alocarea unei sume de 1,524 milioane de lei pentru decorarea orașului de Crăciun și pentru petrecerea de Revelion.

Consilierii nu au ținut cont de perioada pandemică în care ne aflăm, de posibilitatea ca sărbătorile care urmează să fie organizate prin restrângerea unor activități și au votat cel mai mare buget de până acum pentru împodobirea orașului.

Conform referatelor aflate în mapa consilierilor, din cei 1,524 milioane de lei propuși pentru sărbătorile de iarnă, peste un milion de lei vor merge doar pe achiziționarea de decorațiuni. Primăria va cumpăra și un brad de 100.000 de lei, în condițiile în care edilii au mai achiziționat anul trecut un brad pe care l-au pus în centrul orașului, cu promisiunea că va fi folosit mulți ani de acum înainte și va aduce economie la buget.

Dansuri și artificii în centrul orașului

Primarul s-a gândit și la distracția localnicilor, astfel că o altă sumă, de 170.000 de lei, va merge pentru plata artiștilor care vor cânta în seara de Revelion, tot atunci urmând să fie înălțate spre cer artificii de 50.000 de lei.

Alte sume mai mici vor fi folosite pentru cadouri și materiale promoționale.

„Suma cea mai mare este într-adevăr pentru decorațiunile de iarnă și ornarea unor clădiri din municipiu. Am achiziționat instalații pentru a le suplimenta pe cele vechi, care în mare parte s-au stricat. Restul fondurilor sunt pentru concertele de aprindere a bradului și Revelion și pentru montarea brazilor, pentru că vor fi mai mulți”, spune Alexandru Ciobanu, consilier în cadrul Primăriei.

Acesta a mai precizat că Primăria va avea anul acesta doi brazi de Crăciun, urmând a fi întrebuințat și cel de anul trecut, care va fi amplasat în Parcul Catedralei, iar pentru centru va fi achiziționat un brad natural.

Istoricul alocărilor sumelor pentru sărbătorile de Crăciun arată că banii dați anul acesta nu au egal. Astfel, în 2016 s-au alocat 250.000 de lei pentru sărbătorile de iarnă, în 2017 suma a fost de 274.000 de lei, în 2018 a fost o creștere până la 963.000 de lei, apoi sumele au scăzut în 2019 la 500.000 și în 2020 la 300.000 de lei, ultima alocare fiind sub administrația condusă de Lucian Stanciu Viziteu.

„Am înțeles așa: se iau bani de la digitalizarea administrației, asistență socială și sănătate și se dau la bradul de Crăciun și urători”, a comentat un băcăuan pe pagina de Facebook a primăriei, acolo unde s-a transmis și ședința Consiliului Local.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#bacau, #ghirlande luminoase, #craciun , #stiri sociale
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
In Moldova, fara artificii nu se poate sarbatori nimic.
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
De acolo ies voturile nehotărâților: -A făcut, Dom'le, ceva, de se