Bucurestiul are in sfarsit un program pentru persoane fara adapost. Iata unde puteti suna daca vreti sa-i ajutati

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 18:31
11550 citiri
Bucurestiul are in sfarsit un program pentru persoane fara adapost. Iata unde puteti suna daca vreti sa-i ajutati
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat un plan de masuri pentru protectia pe timp de iarna a persoanelor fara adapost. In cadrul proiectului elaborat si propus de USR se va infiinta un dispecerat si se vor amenaja mai multe spatii in care sa fie ingrijiti atat oamenii strazii care doresc sa innopteze in adaposturi cat si cei care vor refuza adapostirea.

Bucurestenii vor putea suna la numarul (021) 9524 ori de cate ori intalnesc oameni ai strazii care au nevoie de ajutor. In baza apelului, nevoiasii urmeaza sa fie preluati de personal specializat in acordarea de ingrijiri si transportati la un adapost sau la un spital.

Initiator al proiectului este consilierul USR Ionut Alin Arsu.

"In cadrul acestui Plan vor fi inventariate toate locurile de cazare din adaposturi, centre rezidentiale pentru persoane fara adapost si centre de primire in regim de urgenta de pe raza Capitalei. Vor fi amenajate spatii de primire de minim 20 de persoane la nivelul fiecarui sector care nu are organizat un adapost de noapte, pentru cei cu ultimul domiciliu in sectorul respectiv. Acestora li se vor adauga alte 10 paturi in unitatile medicale subordonate municipalitatii, pentru cazurile care necesita ingrijiri medicale in regim spitalicesc.

Vor fi desemnate o sectie de chirurgie si o sectie de dermatologie care sa preia si sa gestioneze cazurile care necesita astfel de interventii. Nu in ultimul rand, vor fi activate echipe mobile de identificare si transport ale persoanelor adulte fara adapost, urmand sa fie implicate in aceasta activitate, in baza unui protocol, inclusiv organizatiile neguvernamentale de profil", se arata intr-o postare de pe pagina de Facebook a USR.

Initiatorii proiectului au gasit solutii si pentru oamenii strazii care nu pot fi usor introdusi intr-o comunitate.

"Pentru persoanele cu TBC si pentru cele cu afectiuni psihice si dependente care nu pot fi adapostite in adaposturi va exista un protocol cu unitatile medicale specializate. De asemenea, va fi implementat un program de asistenta in strada pentru persoanele care refuza adapostirea. Masurile vor fi aplicate din a treia zi in care temperaturile scad sub -10 grade" se mai arata in comunicat.

Primaria Capitalei a estimat in cursul acestui an ca in oras traiesc circa 5.000 de persoane fara adapost.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#plan protectie oamenii strazii, #USR proiect protectie oamenii strazii, #Primaria Capitalei USR oamenii strazii , #ajutoare